Салат з морквою і куркою - ситне, смачне і досить оригінальне блюдо, яке неодмінно сподобається всім вашим гостям. Воно з легкістю прикрасить будь-який святковий стіл або внесе різноманітність в повсякденне меню.
Салат з корейською морквою і копченою куркою
Інгредієнти: копчена куряча грудка - 1 шт.; болгарський перець - 2 шт.; корейська морква - 200 г; майонез - 200 мл Приготування Отже, м'ясо копченої курки акуратно відокремлюємо від кісток, нарізаємо маленькими кубиками й викладаємо в салатник. Солодкий болгарський перчик промиваємо, обробляємо, видаляємо насіння, перегородки, шаткуємо тонкою соломкою і додаємо до курки. Потім додаємо корейську моркву, заправляємо все майонезом, при необхідності підсолюємо і перчимо страву. Готовий салат з куркою, корейською морквою і перцем, ретельно перемішуємо і подаємо до столу!
Салат з корейською морквою і куркою
Інгредієнти: курячий окорочек - 1 шт.; корейська морква - 200 г; яйце - 4 шт.; апельсин - 1 шт.; сир твердий - 150 г; майонез. Приготування Окорочек промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім обережно виймаємо його з бульйону, остуджуємо, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо кубиками. Яйця кладемо в ковшичек з водою, ставимо на плиту і варимо круто приблизно 10 хвилин. Далі чистимо їх від шкаралупи, кладемо в салатник і добре розминаємо виделкою. Апельсин очистити від цедри і нарізаємо невеликими кубиками, видаливши все насіння. Сир натираємо на крупній терочке. Тепер змішуємо всі інгредієнти в мисці, заправляємо майонезом, перемішуємо і подаємо до столу.
А можна зробіть салат-коктейль, виклавши його в красиву скляну посуд шарами. Отже, спочатку кладемо курку, промазуємо її майонезом. Далі покриваємо рівномірно корейською морквою, потім апельсином, промазуємо знову майонезом, викладаємо яйця і посипаємо зверху сиром.
Салат з корейською морквою, куркою і огірком
Інгредієнти: копчена куряча грудка - 350 г; консервована кукурудза - 200 г; корейська морква - 1 шт.; цибулина - 2 т.; маринований огірок - 1 шт.; майонез для заправки. Приготування М'ясо курки відокремлюємо від кісток і дрібно нарізаємо. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, пасеруємо 5 хвилин на рослинній маслечко і змішуємо з куркою. Потім додаємо мариновані огірки, нарізану кубиками, кидаємо консервовану кукурудзу, заправляємо салат майонезом і гарненько перемішуємо!
Салат з куркою, корейською морквою і грибами
Інгредієнти: окорочок курячий - 1 шт.; майонез - 6 ст. ложок; спеції; мариновані шампіньйони - 180 г; цибулина фіолетова - 1 шт.; морква по-корейськи - 150 г; свіжа петрушка і кріп - 05 пучка; яйце - 8 шт. Приготування Отже, круто зварені і охолоджені курячі яйця очищаємо і відокремлюємо желточки від білків. Потім яєчні білки нарізаємо довгою соломкою, а жовтки в цьому салаті нам не знадобляться. Мариновані печериці шаткуємо невеликими пластинками, залишивши кілька грибочків для прикраси. З вареного курячого стегенця акуратно знімаємо м'ясо і нарізаємо його теж соломкою. Фіолетовий цибулька чистимо і розрізаємо дрібними кубиками. Морква по-корейськи злегка віджимаємо від соку. Промиту під холодною водою зелень подрібнюємо.
Потім беремо красивий глибокий салатник і з'єднуємо в ньому всі підготовлені інгредієнти: яєчні білки, куряче м'ясо, цибулю, мариновані печериці, морква по-корейськи і свіжу зелень. Заправляємо блюдо майонезом, трохи солимо за смаком, перчимо та ретельно перемішуємо. Подаємо готовий салат з морквою, куркою і грибами на стіл, прикрасивши зверху маринованими печерицями.