Салат з омлетом і куркою - повноцінне ситне блюдо, яке може виступити в якості другого на романтичній вечері. Салатик виходить чудово смачним, а омлет надає йому ніжність та соковитість. Переконайтеся в цьому самі, приготувавши його за описаними нижче рецептами.
Салат з омлетом, куркою і корейською морквою
Інгредієнти: корейська морква - 200 г; куряче філе - 250 г; цибулина - 1 шт.; олія - для смаження; оцет 9 % - 1 ст. ложка; зелень петрушки; спеції; майонез для заправки. Для омлету:
яйце - 3 шт.; молоко - 50 мл; спеції. Приготування Філе курки відварюємо в підсоленій воді приблизно 20 хвилин. Цибулю чистимо від лушпиння, дрібно шаткуємо, заливаємо холодною водою, вливаємо оцет і залишаємо маринуватися на 15 хвилин. А цим часом приготуємо поки омлет . Для цього розбиваємо в миску яйця, вливаємо молоко, додаємо сіль і збиваємо все виделочку до однорідного стану.
На невелику сковорідку наливаємо трохи масла і смажимо три тоненьких омлету з обох сторін. Потім викладаємо їх один на одного, загортаємо в рулет і нарізаємо кільцями товщиною приблизно 5 міліметрів. Відварене куряче філе розбираємо руками на волокна і викладаємо у велику ємність. Після цього додаємо нарізану омлет, маринований цибулю і моркву по-корейськи. Заправляємо салат майонезом, все ретельно перемішуємо, заправляємо за необхідності сіллю і перчиком. Тепер розкладаємо блюдо по порційних тарілках і посипаємо подрібненою зеленню петрушки.
Салат з омлетом, куркою, грибами і цибулею
Інгредієнти: філе куряче - 700 г; свіжі печериці - 400 г; цибулина - 2 шт.; майонез - 100 мл; оцет 9% - 2 ст. ложки; олія рослинна; спеції. Для омлету: яйце - 3 шт.; молоко - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій киплячій воді до готовності, охолодити повністю і нарізаємо невеликими скибочками. Цибулька чистимо, розрізаємо півкільцями, перекладаємо в глибоку миску, заливаємо водою, додаємо оцет і маринуємо протягом 30 хвилин. Грибочки обробляємо, промиваємо, довільно ріжемо і тушкуємо до готовності в розігрітій маслечко.
Яйця збиваємо до однорідної консистенції з молоком, підсолюємо за смаком, виливаємо в сковороду і підсмажуємо омлет з двох сторін. Потім повністю його остуджуємо і нарізаємо тонкими смужками. З'єднуємо всі підготовлені продукти в одній мисці, заправляємо салат з омлетом, куркою та грибами, майонезом і акуратно перемішуємо.
Курячий салат з омлетом
Інгредієнти: куряча грудка - 350 г; спеції; зелень кропу; цибулина - 1 шт.; волоські горіхи - 05 склянки; сметана - 2 ст. ложки; копчений сир; кукурудза консервована - 50 г; гранат - за смаком. Для омлету:
яйце - 3 шт.; спеції; майонез - 2 ст. ложки; масло вершкове - 10 г; борошно - 1 ч. ложка. Приготування Отже, спочатку давайте приготуємо з вами омлет. Для цього яйця розбиваємо в миску, добре збиваємо міксером, додаємо за смаком сіль, мелений перчик, кладемо трохи майонезу і підсипаємо трохи борошна. Ретельно все перемішуємо вінчиком і виливаємо суміш на гарячу сковороду, змащену маслом.
Обсмажуємо омлет з двох сторін, після чого акуратно перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо кубиками. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і злегка пасеруємо, буквально 2-3 хвилинки. Копчений сир нарізаємо тоненько, а зелень і волоські горіхи подрібнюємо в блендері. Тепер змішуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо дрібно порубаний омлет, зерна граната, заправляємо сметаною, перемішуємо і подаємо на стіл.