З грибів можна приготувати безліч смачних страв, адже вони чудово поєднуються з іншими продуктами. Зараз ми розповімо вам декілька рецептів приготування салату з печерицями і сиром.
Салат з курячою грудкою, печерицями та сиром
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; печериці мариновані - 400 г; огірки свіжі - 1 шт.; волоські горіхи - 50 г; сир - 130 г; яйця - 2 шт.; зелень, майонез - за смаком. Приготування Куряче філе моєму і варимо, а потім нарізаємо кубиками. Яйця варимо круто, потім охолодити в холодній воді, чистимо і теж ріжемо кубиками. Так само чинимо і з огірком. Волоські горіхи подрібнюємо. Сир тремо на тертці. Якщо печериці великі, то можна порізати їх на кілька частин. А якщо дрібні, то залишаємо їх цілими. З'єднуємо всі інгредієнти в глибокій мисці, за смаком додаємо подрібнену зелень, майонез і перемішуємо. Салат з куркою, печерицями та сиром готовий. Можна трохи охолодити його, а можна і відразу подавати до столу.
Салат з печерицями, яйцями і сиром
Інгредієнти: печериці - 400 г; відварна курка - 400 г; твердий сир - 150 г; яйця - 5 шт.; чіпси - 1 пачка; цибуля ріпчаста - 1 шт.; маслини - 1 банка, майонез. Приготування Відварене куряче м'ясо і гриби нарізаємо кубиками. Подрібнюємо цибулю. Печериці разом з цибулею обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Відварені круто яйця натираємо на крупній тертці, а сир натираємо на дрібній тертці. Маслини розрізаємо навпіл. Салат викладаємо на плоске блюдо шарами, кожен змащуючи майонезом: куряче м'ясо, гриби з цибулею, яйця, тертий сир. Тепер наносимо майонезну сіточку і в кожен квадратик кладемо половинку маслин. Прибираємо салат в холодильник приблизно на 1 годину, а перед подачею до столу викладаємо навколо чіпси, імітуючи листочки соняшника.
Салат з печериць з сиром і кабачком
Інгредієнти: молоді кабачки - 4 шт.; печериці - 200 г; сир фета - 100 г; листя салату латук, зелена цибуля - за смаком; сіль, перець, рослинна олія. Для заправки:
олія оливкова - 80 мл; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; сік лимона - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики. Приготування Молоді кабачки розрізаємо навпіл, а потім ріжемо шматочками. У глибокій сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому кабачки до золотистого кольору. Потім перекладаємо їх на паперовий рушник, щоб скло зайве масло. Печериці ріжемо навпіл і також обсмажуємо в олії близько 1 хвилини на великому вогні. З'єднайте гриби з кабачками, додаємо подрібнений зелений лук, нарізаний купками салат латук, солимо, перчимо й перемішуємо. Для заливки з'єднуємо всі компоненти і поливаємо отриманою сумішшю салат. Потім перемішуємо, додаємо сир. Салат з печериць, кабачків і сиру готовий.