Пропонуємо вашій увазі дуже екзотичний, оригінальний і святковий салат з авокадо і огірком. Він виходить неймовірно смачним, поживним і корисним. Не вірите? Переконайтеся в цьому самі!
Салат з авокадо, огірочком і сиром
Інгредієнти: авокадо - 2 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; яйце - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; кріп - 1 пучок; сир - 50 г; майонез - 3 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Яйця промиваємо, кладемо в ковшичек, заливаємо водою і відварюємо круто на середньому вогні протягом 10 хвилин. Цим часом починаємо готувати інші інгредієнти. Авокадо моєму, витираємо рушником, акуратно зрізаємо шкірку, видаляємо кісточку і нарізаємо м'якоть кубиками. Можна вчинити інакше. Для початку розрізаємо плід навпіл, роблячи поперечний розріз з носика вниз. Після цього проводимо ножем по бічних частинах і розрізаємо навпіл, обходячи кісточку. Потім роз'єднуємо обидві половинки, витягаємо кісточку і зрізаємо шкірку. М'якоть витягнути ложкою і нарізати кубиками, а можна натерти на крупній терочке.
Далі переходимо до підготовки овочів: огірок очистити від шкірки, дрібненько нарізаємо і кладемо в салатник. Цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо півкільцями. Охолоджені яйця чистимо, розрізаємо кубиками і з'єднуємо всі інгредієнти в мисці. Кріп миємо, обсушуємо і подрібнюємо. Поливаємо салат лимонним соком, заправляємо майонезом, посипаємо тертим сиром, перчимо, солимо за смаком, ретельно перемішуємо і подаємо страву на стіл.
Салат з авокадо, огірком і крабовими паличками
Інгредієнти: авокадо - 2 шт.; свіжий огірок - 2 шт.; яйце - 2 шт.; крабові палички - 50 г; яблуко - 1 шт.; креветки - 50 г; лимонний сік - за смаком; олія оливкова. Приготування Авокадо миємо, розрізаємо навпіл, акуратно видаляємо кісточку, зрізаємо з плоду шкірку, а м'якоть шаткуємо кубиками. Точно також подрібнюємо свіжі огірки, з яких теж попередньо знімаємо шкірку. Яблуко чистимо, розрізаємо часточками і скроплюємо лимонним соком. Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і дрібно ріжемо, а часник пропускаємо через прес.
Креветки варимо у підсоленій воді і очистити від панцира. Крабові палички розморожуємо, знімаємо плівку і ріжемо кубиками. Після цього з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисці, заправляємо салат з креветками та авокадо огірком оливковим маслом і перемішуємо.
Салат з авокадо, помідорами і огірками
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; зелений салат - 1 пучок; куряче філе - 1 шт.; свіжий помідор - 2 шт.; червона цибулина - 1 шт.; спеції. Для соусу:
лимон - 1 шт.; олія оливкова - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; зелень петрушки. Приготування Салатні листя ретельно промиваємо в холодній воді, обсушуємо їх і рвемо руками на маленькі шматочки. Вимитий свіжий огірок шаткуємо кружечками, а помідори розрізаємо тонкими часточками.
Куряче філе відварюємо до готовності, охолодити і розбираємо на волокна. Авокадо розрізаємо навпіл, акуратно видаляємо кісточку і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і обдаємо окропом.
Після цього перемішуємо нарізані овочі з м'ясом і авокадо, заправляємо салат соусом. Для його приготування заливаємо посічену петрушку окропом і залишаємо на кілька хвилин. Потім воду зливаємо, а зелень з'єднуємо з подрібненим часником, оливковою маслом, лимонним соком і приправляємо спеціями. Після цього подрібнюємо все в блендері до консистенції рідкого пюре. Заправлений салат з авокадо, огірком і куркою трохи охолоджуємо і подаємо до столу.