Легкий салат з яблук і моркви можна приготувати в будь-який час року. Різні заправки і доповнення допоможуть урізноманітнити обидва простих інгредієнта і створити цілісне блюдо, яке добре втамує голод без шкоди для фігури.
Салат з морквою і яблуком
Інгредієнти: яблука - 2 шт.; лимонний сік - 1 1/2 ст. ложки; морква - 3 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; цукор - 1 ч. ложка; чорний перець - за смаком; сир фета - 60 г; петрушка. Приготування Яблука нарізаємо шматочками і скроплюємо лимонним соком. Моркву нарізаємо тонкою соломкою і додаємо до яблук. Заправляємо салат олією, посипаємо цукром, свіжою зеленню і сиром фета.
Салат з капустою, морквою і яблуком
Інгредієнти: червонокачанна капуста - 1/4 качана; яблуко - 2 шт.; морква - 1 шт.; зелень; рослинне масло - 2 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; яблучний оцет - 2 ст. ложки; сік лимона - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Капусту шаткуємо й обминаємо з дрібкою солі. Додаємо до капусти натерту моркву і яблуко, доповнюємо салат свіжою зеленню. Змішуємо мед з оцтом, олією і соком лимона. Солимо і перчимо заправку за смаком і поливаємо нею салат.
Салат з яблуком, морквою і яйцем
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; морква - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; червоний цибуля - 1/2 шт.; грецький йогурт - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; горіхи - 1 жменя. Приготування Яйця відварюємо і подрібнюємо. Червоний цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, яблуко - пластинами, а моркву натираємо на тертці. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник і заправляємо грецьким йогуртом . Приправляємо страву сіллю, перцем, а перед подачею посипаємо подрібненими горіхами. Подаємо салат до столу в холодному вигляді.
Салат з редькою, морквою і яблуком
Інгредієнти: червонокачанна капуста - 1/4 шт.; яблуко - 1 шт.; морква - 1 шт.; редька - 1/3 шт.; мед - 1 1/2 ч. ложки; зернова гірчиця - 2 ч. ложки; сік 1/2 лимона; рослинна олія - 4 ст. ложки. Приготування Для заправки змішуємо гірчицю, мед і масло в склянці. Доповнюємо заправку лимонним соком, а також не забуваємо про сіль з перцем. Капусту дрібно шаткуємо, а моркву і яблука натираємо на крупній тертці. Змішуємо підготовлені інгредієнти в салатник. Подаємо салат до столу, поливши соусом.
Салат з морквою, яблуками і селерою
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; морква - 1 шт.; стебла селери - 2 шт.; листя селери - 1 жменя; петрушка - 1 жменя; насіння соняшника - 2 ч. ложки; арахіс - 1 ст. ложка; мед - 1 1/2 ч. ложки; рослинне масло - 2 ч. ложки; тертий імбир - 1/4 ч. ложки; сік 1/2 лимона. Приготування Яблуко і моркву натираємо на крупній тертці. Стебла селери ріжемо впоперек тонкими скибочками, а листя грубо подрібнюємо. Змішуємо овочі з листям селери, насінням і подрібненим арахісом. Змішуємо мед з маслом і лимонним соком, додаємо імбир і поливаємо заправкою салат.
Салат з буряком, морквою і яблуком
Інгредієнти: цедра і сік 1 апельсина; цедра і сік 1 лимона; винний оцет - 2 ст. ложки; оливкова олія - 3/4 ст.; сіль, перець - за смаком; буряк - 500 г; морква - 2-3 шт.; яблуко - 1 шт.; петрушка - 1 пучок. Приготування У глибокій мисці змішуємо цедру, сік апельсина і лимона з оцтом. Постійно помішуючи суміш цитрусових, підливаємо до неї оливкова олія, а потім додаємо сіль з перцем за смаком.
Моркву і буряк миємо, чистимо і дрібно шаткуємо, або натираємо на крупній тертці. Аналогічним чином робимо і з яблуком. Всі підготовлені інгредієнти кладемо в миску з заправкою і перемішуємо. Готовий салат посипаємо зеленню петрушки.