Вернуться назад Распечатать

Салат з моркви і яблук

Салат з моркви і яблук
Легкий салат з яблук і моркви можна приготувати в будь-який час року. Різні заправки і доповнення допоможуть урізноманітнити обидва простих інгредієнта і створити цілісне блюдо, яке добре втамує голод без шкоди для фігури.
Салат з морквою і яблуком
Інгредієнти:

  • яблука - 2 шт.;

  • лимонний сік - 1 1/2 ст. ложки;

  • морква - 3 шт.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • чорний перець - за смаком;

  • сир фета - 60 г;

  • петрушка.


  • Приготування
    Яблука нарізаємо шматочками і скроплюємо лимонним соком. Моркву нарізаємо тонкою соломкою і додаємо до яблук. Заправляємо салат олією, посипаємо цукром, свіжою зеленню і сиром фета.
    Салат з капустою, морквою і яблуком
    Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста - 1/4 качана;

  • яблуко - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • зелень;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • яблучний оцет - 2 ст. ложки;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо й обминаємо з дрібкою солі. Додаємо до капусти натерту моркву і яблуко, доповнюємо салат свіжою зеленню. Змішуємо мед з оцтом, олією і соком лимона. Солимо і перчимо заправку за смаком і поливаємо нею салат.
    Салат з яблуком, морквою і яйцем
    Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 1/2 шт.;

  • грецький йогурт - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • горіхи - 1 жменя.


  • Приготування
    Яйця відварюємо і подрібнюємо. Червоний цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, яблуко - пластинами, а моркву натираємо на тертці. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник і заправляємо грецьким йогуртом . Приправляємо страву сіллю, перцем, а перед подачею посипаємо подрібненими горіхами. Подаємо салат до столу в холодному вигляді.
    Салат з редькою, морквою і яблуком
    Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста - 1/4 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • редька - 1/3 шт.;

  • мед - 1 1/2 ч. ложки;

  • зернова гірчиця - 2 ч. ложки;

  • сік 1/2 лимона;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Для заправки змішуємо гірчицю, мед і масло в склянці. Доповнюємо заправку лимонним соком, а також не забуваємо про сіль з перцем. Капусту дрібно шаткуємо, а моркву і яблука натираємо на крупній тертці. Змішуємо підготовлені інгредієнти в салатник. Подаємо салат до столу, поливши соусом.
    Салат з морквою, яблуками і селерою
    Інгредієнти:

  • яблуко - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • стебла селери - 2 шт.;

  • листя селери - 1 жменя;

  • петрушка - 1 жменя;

  • насіння соняшника - 2 ч. ложки;

  • арахіс - 1 ст. ложка;

  • мед - 1 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло - 2 ч. ложки;

  • тертий імбир - 1/4 ч. ложки;

  • сік 1/2 лимона.


  • Приготування
    Яблуко і моркву натираємо на крупній тертці. Стебла селери ріжемо впоперек тонкими скибочками, а листя грубо подрібнюємо. Змішуємо овочі з листям селери, насінням і подрібненим арахісом. Змішуємо мед з маслом і лимонним соком, додаємо імбир і поливаємо заправкою салат.
    Салат з буряком, морквою і яблуком
    Інгредієнти:

  • цедра і сік 1 апельсина;

  • цедра і сік 1 лимона;

  • винний оцет - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 3/4 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • Салат з моркви і яблук

  • буряк - 500 г;

  • морква - 2-3 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • петрушка - 1 пучок.


  • Приготування
    У глибокій мисці змішуємо цедру, сік апельсина і лимона з оцтом. Постійно помішуючи суміш цитрусових, підливаємо до неї оливкова олія, а потім додаємо сіль з перцем за смаком.
    Моркву і буряк миємо, чистимо і дрібно шаткуємо, або натираємо на крупній тертці. Аналогічним чином робимо і з яблуком. Всі підготовлені інгредієнти кладемо в миску з заправкою і перемішуємо. Готовий салат посипаємо зеленню петрушки.