Який кулінар не хоче, щоб його куховарство була оцінена оточуючими по достоїнству. Врахувати побажання і переваги кожного, на жаль, неможливо, а поєднати їх в одному блюді - щось із розряду фантастики. Саме тому на кожному святковому столі з'являється широкий асортимент страв, покликаних вгамувати апетит кожного. Ми вирішили зібрати найбільш смачні і улюблені багатьма інгредієнти, для того, щоб приготувати універсальний салат, який припаде до смаку як можна більшому числу гостей.
Рецепт салату "Каприз" з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; селера - 2 стебла; червоний виноград - 1 ст.; горіхи пекан - 1 /2 ст.; майонез - за смаком; часник сушений - 1/4 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе змащуємо маслом, натираємо сіллю, перцем і кладемо в духовку, запікати до повної готовності при 190 градусах. Тим часом ми можемо підготувати інші необхідні інгредієнти для нашого салату. Селеру нарізаємо впоперек стебла невеликими шматочками. Червоний виноград розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки. Горіхи грубо нарізаємо ножем. Для заправки майонез змішуємо з сушеним, гранульованим часником, сіллю і перцем.
Готове куряче філе розбираємо на волокна і кладемо в салатник разом з іншими підготовленими інгредієнтами. Заправляємо салат майонезом і подаємо до столу.
Салат "Чоловічий каприз" з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; солоний огірок - 1 шт.; печериці - 200 г; яйця - 4 шт.; картопля - 2 шт.; зелень - за смаком; рослинне масло - для смаження; майонез - за смаком. Приготування Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і нарізаємо кубиками. Солоні огірки і відварна картопля нарізаємо аналогічним чином. Куряче філе відварюємо, розбираємо на волокна і змішуємо з яйцями і овочами. Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. Змішуємо всі інгредієнти салату «Чоловічий Каприз» , заправляємо майонезом і посипаємо зеленню перед подачею.
Салат "Дамський каприз" з куркою
Інгредієнти: відварене куряче філе - 1 шт.; томати черрі - 8 шт.; болгарський перець - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; маслини - 1 жменя; кріп; сир фета - 1/2 ст.; грецький йогурт - 1/2 ст. Приготування Філе, томати і перець нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо тонкими кільцями, а маслини розрізаємо навпіл. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо соусом з грецького йогурту, перетертого з сиром фета і доповненого свіжим кропом.
Салат "Жіночий каприз" з копченою куркою
На відміну від чоловічого салату, жіночий повинен бути трохи більш легким, але, тим не менш, досить ситним.
Інгредієнти: копчена куряча грудка - 1 шт.; фенхель - 1 цибулина; червоний цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; перець чилі - за смаком; мандарин - 1 шт.; сир фета - 150 г; оливки - 1 жменя; рослинна олія; гранатовий сік - 230 мл; салат латук - 1 качан; авокадо - 1 шт. Приготування Кріп і цибулю нарізаємо великими сегментами і кладемо на сковороду. Заливаємо цибулини водою, додаємо подрібнений часник і чилі,
і тушкуємо все близько 3 хвилин. Пропарені цибулини обсмажуємо з обох сторін на оливковій олії до рум'яного кольору.
Для заправки 100 мл гранатового соку выпариваем наполовину, до утворення густого сиропу. Сироп змішуємо з парою столових ложок оливкової олії.
Курятину нарізаємо тонкими пластинами і викладаємо на подушку з латуку. Зверху розподіляємо шматочки авокадо, оливки, сир, цибулю і фенхель, а також часточки мандарина, попередньо очищені від плівок. Поливаємо салат гранатовим соусом і подаємо до столу.