Салат з копченим кальмаром - оригінальна і досить пікантне блюдо, яке швидко готуватися, але виходить досить смачним і ситним. Морепродукти надають йому трохи вишуканості і незвичності. Пропонуємо і вам зробити такий салатик з описаних нижче рецептами.
Рецепт салату з копченим кальмаром
Інгредієнти: копчені кальмари - 350 г; шинка - 200 г; твердий сир - 200 г; куряче яйце - 5 шт.; майонез для заправки; свіжий помідор - 2 шт.; спеції. Приготування Яйця відварюємо круто, охолодити в холодній воді, чистимо і натираємо на терочке. З шинки знімаємо верхню оболонку і шаткуємо її тонкою соломкою, а сир подрібнюємо на тертці. Кальмари рубаємо смужками, а помідори - кубиками. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти в мисці, заправляємо майонезом, посипаємо спеціями і гарненько перемішуємо. Подаємо готовий салат з копченим кальмаром і помідорами до столу, прикрасивши зеленню.
Рецепт салату з копченого кальмара
Інгредієнти: корейська морква - 200 г; копчений кальмар - 200 г; свіжа петрушка - 20 г; свіжі огірки - 2 шт.; майонез для заправки. Приготування З корейської моркви обережно зливаємо всю рідину і викладаємо в миску. Потім додаємо сюди кальмарів, нарізаних тонкими смужками. Огірки промиваємо, зрізаємо кінці, шаткуємо кубиками і з'єднайте з іншими інгредієнтами. Заправляємо салат майонезом, перчимо за смаком і перемішуємо.
Салат з копченого кальмара з оливками
Інгредієнти: куряче яйце - 4 шт.; зелені оливки без кісточок - 100 г; червона цибулина - 1 шт.; копчені кальмари - 200 г; мариновані огірки - 100 г; лимонний сік - 5 мл; майонез - 3 ст. ложки; спеції; свіжа петрушка - за бажанням. Приготування Яйця кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо на слабенькому вогні 10 хвилин. Цим часом чистимо від лушпиння цибулину, промиваємо та нарізаємо півкільцями. Оливки дістаємо з баночки і рубаємо кільцями. Готові яйця остуджуємо, чистимо і розрізаємо разом з кальмарами невеликими шматочками.
У маринованих огірків зрізаємо кінці, подрібнюємо кубиком. Далі всі інгредієнти перекладаємо в одну миску, поливаємо лимонним соком, додаємо домашній майонез і перемішуємо. За бажанням прикрашаємо блюдо рубаною свіжої петрушкою і подаємо до столу.
Салат з копченим кальмаром і крабовими паличками
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; куряче яйце - 4 шт.; червона ікра - 100 г; копчені кальмари - 500 г; майонез; спеції. Приготування Варені яйця очистити від шкаралупи, промиваємо, натираємо на терочке і складаємо в миску. Заздалегідь розморожені крабові палички шаткуємо тонкою соломкою. Кальмарів подрібнюємо смужками і перекладаємо всі підготовлені інгредієнти в миску до яєць. Заправляємо салат майонезом, підсолюємо і перчимо до смаку, перемішуємо і розкладаємо в порційні креманки, прикрашаючи зверху червоною ікрою.
Салат з копченим кальмаром і огірком
Інгредієнти: філе копченого кальмари - 400 г; яйце - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; свіжий огірок - 2 шт.; спеції; майонез; сир твердих сортів - 150 г; рис варений - 1 склянка; свіжа зелень. Приготування Філе кальмара шаткуємо тонкою соломкою, огірки промиваємо, обсушуємо і теж подрібнюємо також. Чистимо цибулину від лушпиння, дуже дрібно рубаємо. Яйця заздалегідь відварюємо круто, охолодити, чистимо і натираємо на крупній терочке. Потім всі інгредієнти, включаючи варений рис, викладаємо в глибоку пиалку, перемішуємо, посипаємо тертим сиром, поливаємо майонезом і приправляємо спеціями за смаком.