Салат з курки з картоплею - це відмінний варіант для легкої вечері або обіднього перекусу. У ньому чудово поєднуються білки і вуглеводи, а важких жирів тут практично немає. При цьому салатик виходить незвично ситним, адже картопля багата калоріями. Давайте розглянемо з вами, як приготувати салат з картоплі і курки.
Салат з куркою, печерицями та картоплею
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; грудка куряча - 05 шт.; огірок маринований - 1 шт.; консервовані шампіньйони - 1 банка; майонез для заправки; яйце - 1 шт.; свіжий кріп - 1 пучок. Приготування Отже, для приготування цього салату, картопля моєму, кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо до готовності. Потім охолоджуємо, чистимо і натираємо на крупній терочке. Куряче філе теж варимо і розбираємо м'ясо на волокна. Маринований огірочок тремо на тертці, а з консервованих печериць зливаємо розсіл і нарізаємо пластинками. Яйця відварюємо круто, чистимо і подрібнюємо за допомогою терки.
Тепер беремо плоске блюдо і викладаємо наш салатик шарами, промазуючи кожен майонезом. Отже, спочатку кладемо картоплю, покриваємо його відварною філе, посипаємо натертим огірком, викладаємо гриби, яйця, знову покриваємо рівномірно картоплею і посипаємо зверху подрібненим кропом. Залишаємо готовий салат на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб він просочився, а потім охолоджуємо і подаємо до столу.
Салат з куркою, грибами, картоплею і сиром
Інгредієнти: куряче філе - 250 г; консервовані шампіньйони - 200 г; шинка - 200 г; плавлений сирок - 100 г; картопля - 400 г; яйце - 4 шт.; кріп - за смаком; часник - 4 зубчики; зелений салат; майонез - за смаком. Приготування Картопля очищаємо ножем, натираємо на тертці і обсмажуємо на розігрітій сковороді, наливши в неї рослинне масло. Філе курячі яйця відварюємо окремо і нарізаємо м'ясо на дрібні шматочки. Мариновані печериці рубаємо кубиками. Яйця чистимо від шкаралупи, відокремлюємо жовтки від білків, білки дрібно шаткуємо ножем, а жовтки натираємо на крупній терочке разом з плавленим сирком. Зубчики часничку пропускаємо через прес. Тепер змішуємо курку, яєчні білки, шинку і часничок. Заправляємо все майонезом, перемішуємо. Салатницю обкладаємо листям салату і по центру кладемо приготовану начинку.
Половину нарізаної зелені з'єднуємо з яєчним желточком, тертим сирком і часником, заправляємо майонезом, перемішуємо і прибираємо на 10 хвилин у холодильник. Решту зелень висипаємо зверху на начинку салату, розрівнюємо ложечкою, обкладаємо смаженою картоплею, формуючи гніздо. З охолодженої суміші ліпимо яйця і вкладаємо їх в центр гнізда. Ось такий оригінальний салатик у нас з вами вийшов!
Салат з куркою, огірком і картоплею
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; огірок - 1 шт.; картопля - 5 шт.; перець болгарський - 1 шт.; стебло селери - 1 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; лимонний сік - 1 ч. ложка; масло рослинне - 1 ст. ложка; гірчиця - 05 ч. ложки; спеції. Приготування Картоплю відварюємо в мундирі. Грудку курячу промиваємо, нарізаємо кубиками, солимо, перчимо і обсмажуємо в сковороді з розігрітим рослинним маслом до рум'яного кольору. Селера шаткуємо тонкими скибочками разом з огірочком. Перець обробляємо і рубаємо соломкою. Остиглий картоплю очищаємо і ріжемо часточками. Далі перекладаємо всі інгредієнти в салатник і переходимо до приготування заправки. Для цього з'єднуємо оцет з цукром, сіллю, перцем і кладемо гірчицю. Виливаємо суміш у салат, перемішуємо й подаємо.