Салат «Цезар» з пекінської капусти - бюджетний і більш простий варіант класичного рецепту. Салатик виходить легким з пікантним смаком і родзинкою, яка полягає в сухариках, добре просочених часниковим смаком.
Салат «Цезар» з пекінською капустою і куркою
Інгредієнти: капуста пекінська 300 г; грудка куряча - 200 г; сир - 100 г; сухарі - 100 г; олія оливкова - 4 ст. ложки; часник - 2 зубчики; соус «Цезар» - 100 мл Приготування Курячу грудку кладемо в каструлю з водою і відварюємо, потім остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Пекінську капусту шаткуємо великої соломкою, а сир твердих сортів натираємо на крупній терочке. Далі розігріваємо на сковороді масло, додаємо видавлений через прес часник і обсмажуємо сухарики . Тепер збираємо салат на листя зеленого салату, викладаємо пекінську капусту, зверху кладемо шар курки, посипаємо сиром, сухарями і заливаємо соусом.
Рецепт салату «Цезар» з капустою
Інгредієнти: капуста пекінська - 500 г; філе куряче - 2 шт.; часник - 2 зубчики; помідори черрі - 200 г; батон - 100 г; спеції; масло рослинне - 4 ст. ложки. Приготування Часник чистимо, подрібнюємо і кладемо в чашку з маслом, залишаючи на деякий час. Куряче філе шаткуємо дрібненькими шматочками і обсмажуємо з додаванням солі на сковороді. Пекінську капусту та помідори рубаємо, сир натираємо на крупній терочке. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти в салатник і приступаємо до виготовлення грінок.
Для цього обсмажуємо на часниковому маслечко батон, нарізану маленькими кубиками, трохи присипавши сіллю. У ємність з-під масла, де залишився ще часник, кладемо трохи майонезу, перемішуємо і заправляємо отриманим соусом наш салат. В останню чергу посипаємо блюдо остиглими сухариками і акуратно перемішуємо салатик.
Салат «Цезар» з пекінською капустою і беконом
Інгредієнти: капуста пекінська 300 г; білий хліб - 200 г; бекон - 300 г; сир - 300 р. Для соусу:
сік лимона - 15 мл; майонез - 4 ст. ложки; масло рослинне - 4 ст. ложки. Приготування Пекінську капусту промиваємо, струшуємо і шаткуємо ножем. Бекон нарізаємо соломкою, а потім обсмажуємо на сковорідці до появи золотистої скоринки. Далі прибираємо його на тарілку, а в залишився жир викладаємо білий хліб, порізаний попередньо пластинками. Обсмажуємо скибочки до хрусткого стану і переходимо до приготування соусу.
Для цього змішуємо в пиалке майонез, лимонний сік і рослинне масло. Консистенція соусу повинна вийти рідкою. Тепер додаємо до капусти бекон і сухарики, гарненько перемішуємо. В окрему тарілочку натираємо сирок, використовуючи дрібну терочку. При подачі на стіл викладаємо салат на тарілочки, рясно поливаємо зверху соусом і присипаємо натертим сиром.
Салат «Цезар» з пекінською капустою
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 шт.; яйце - 3 шт.; сир - 100 г; болгарський перчик - 1 шт.; помідори - 2 шт.; білий хліб - 100 г; куряче філе - 200 г; кріп - за смаком; майонез; спеції. Приготування Для початку давайте зробимо сухарики: скибочки білого хліба нарізаємо невеликими кубиками і висушуємо в духовці. Куряче філе курячі яйця відварюємо окремо, остуджуємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Помідори і перчик промиваємо, обсушуємо і разом з сиром теж шаткуємо кубиками. Пекінську капусту рвемо руками. Тепер всі інгредієнти, крім сухариків, змішуємо, підсолюємо, перчимо і заправляємо майонезом. Перед подачею на стіл додаємо сухарики і посипаємо свіжою зеленню.