Якщо мова заходить про салати з куркою і сухариками - перше, що приходить на розум, - це знаменитий "Цезар" . Правда, різноманітність курячих салатів заходить далеко за набив оскому асортимент, а завдяки наявним у продажу готовим сухариків, не потрібно мучитися з приготуванням домашніх крутонів.
Салат з курки і кириешек
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; суміш прованських трав - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; лимонний сік - за смаком; мікс салату - 1 упаковка; томати черрі - 6 шт.; огірок - 1 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; сухарики - 1 пачка. Приготування Курку збризкуємо лимонним соком і натираємо сіллю з перцем Додаємо суміш прованських трав для аромату і залишаємо філе маринуватися 15-20 хвилин. Мариновану курятину нарізаємо кубиками і обсмажуємо до золотистого кольору. Готову курятину перекладаємо на тарілку і охолодити.
Поки філе остигає, овочі нарізаємо кубиками і змішуємо в салатнику. Туди ж додаємо і мікс салату, а також шматочки курячого філе. Заправляємо салат сіллю, перцем і поливаємо оливковою олією. Перед подачею посипаємо салат сухариками.
Салат з кириешек з квасолею і куркою
Інгредієнти: сухарики - 1 упаковка; рослинне масло - 2 ст. ложки; куряче філе - 150 г; стручкова квасоля - 100 г; зелені боби - 100 г; зелена цибуля - 3 шт.; томати черрі - 150 г; білий винний оцет - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 1/2 ст.; цукор - 1/2 ч. ложки. Приготування Куряче філе солимо, перчимо і змащуємо олією. Обертаємо курятину фольгою і кладемо в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Стручкову квасолю бланшеруем пару хвилин, а боби відварюємо в підсоленій воді аналогічну кількість часу. У підсумку квасоля і боби повинні стати більш ніжними, але зберегти свою свіжу, хрустку текстуру. Томати черрі нарізаємо четвертинками. Змішуємо їх в салатнику з бобовими і розібраної на волокна куркою.
У невеликій мисці віночком збиваємо оцет і гірчицю з сіллю, перцем і цукром. При постійному помішуванні, вводимо в суміш оливкова олія. Заправляємо салат і посипаємо його сухариками.
Салат з курки з кириешки
Інгредієнти: сухарики - 1 упаковка; томати - 200 г; оливкова олія; салат латук - 1 головка; пармезан - 25 г; куряче філе - 1 шт.; часник - 1/2 зубчики; яєчні жовтки - 2 шт.; вустерширський соус - 1 ч. ложка; лимон - 1/2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Почнемо з приготування заправки, в її ролі в нас виступить домашній майонез. Для його приготування яєчні жовтки збиваємо з сіллю, перцем, лимонним соком, вустерширським соусом і пропущеним через прес часником. Постійно збиваючи суміш віночком, починаємо вливати олію тонкою цівкою. Як тільки соус стане білим, гладким і придбає вершкову консистенцію - накриваємо його плівкою
> Куряче філе обсмажуємо на сковороді гриль, приправивши сіллю і перцем. Готову курятину залишаємо полежати 5-7 хвилин, щоб зберегти м'ясний сік. Поки курка відпочиває, візьмемося за інші інгредієнти - помідори наріжемо четвертинками, латук розберемо, вимиємо і нарвем руками, а пармезан наріжемо тонкими скибочками за допомогою овочечистки.
Тепер всі інгредієнти салату можна змішати, зверху викласти нарізану курятину, посипати все сухариками і полити заправкою. Салат слід подавати відразу ж після приготування, в іншому випадку від соусу і овочевого соку сухарики можуть розмокнути і страва втратить свій зовнішній вигляд і текстуру.