Салат з печінки з морквою - не тільки чудово смачне і ситне блюдо, але і корисне. Приготувавши його, ви відразу вб'єте двох зайців» і викличете захоплення у своїх гостей.
Салат з печінкою, морквою, цибулею і огірком
Інгредієнти: яловича печінка - 350 г; яйце - 4 шт.; морква - 4 шт.; мариновані огірки - 200 г; цибулина - 4 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Печінка готуємо, видаляємо все зайве, промиваємо її і при бажанні вимочуємо в молоці. Потім відварюємо до готовності, охолодити і нарізаємо тонкою соломкою. Так само шаткуємо мариновані огірки , а відварену моркву подрібнюємо на крупній тертці. Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і обсмажуємо на маслечко. Яйця варимо круто, відокремлюємо білки від жовтків і натираємо їх окремо на крупній тертці.
Викладаємо салат шарами, промазуючи кожен майонезом: спочатку кладемо трохи печінки, потім половину цибулі, огірків, моркви, яєчних білків, решту печінка, огірки, цибуля і жовтки. Перед подачею даємо страві настоятися в холодильнику кілька годин.
Салат з печінкою і корейською морквою
Інгредієнти: яйце - 6 шт.; печінка - 300 г; часник - 2 зубчики; лимон - 05 шт.; цибулина - 4 шт.; морква корейська - 400 р. Приготування Печінка відварюємо до готовності в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо тонкою соломкою. Яйця збиваємо міксером до утворення піни і смажимо на сковороді млинці. Потім складаємо їх стопкою, остуджуємо і рубаємо локшиною. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями.
Тепер змішуємо всі інгредієнти у великій мисці і додаємо за смаком цедру лимона, натерту на дрібній терочке. Для гостроти страви, додаємо видавлений через прес часник, заправляємо салат з печінки, моркви, цибулі та яєць майонезом і ретельно перемішуємо.
Теплий салат з печінки і моркви
Інгредієнти: корейська морква - 100 г; куряча печінка - 300 г; масло вершкове - 10 г; олія оливкова; листя салату - 05 пучка; волоські горіхи - 50 р. Для соусу:
бальзамічний оцет - 30 мл; оливкова олія - 90 мл; гірчиця - за смаком; майонез. Приготування Отже, листовий салат гарненько промиваємо, обсушуємо, нарываем руками і викладаємо в салатник. Потім додаємо подрібнені волоські горішки і перемішуємо. Паралельно з цим, готуємо заправку. Для цього поступово з'єднуємо оцет з оливковим маслом, збиваємо виделкою, додаємо по ложці майонезу і гірчиці. Перемішуємо до однорідності і поливаємо цим соусом салатні листя.
Печінку промиваємо, обсушуємо, ріжемо великими шматочками і паніруємо в борошні. Після цього викладаємо її на сковороду з оливковою і вершковим маслом і обсмажуємо до підрум'янення протягом 8-10 хвилин. Перекладаємо печінка на тарілку, даємо трохи охолонути і кидаємо на листя салату, поливаючи зверху соком лимона. Прикрашаємо готовий салат шматочками свіжих помідорів, посипаємо кунжутом і подаємо на стіл в теплому вигляді.
Салат з курячою печінкою та морквою
Інгредієнти: печінка куряча - 800 г; цибулина - 5 шт.; морква - 4 шт.; яйце - 5 шт.; спеції; олія рослинна; майонез. Приготування Для приготування салату з печінкою та морквою, яйця відварюємо круто, зливаємо воду і залишаємо остигати. Курячу печінку гарненько промиваємо, а потім обсмажуємо до готовності. Моркву чистимо і крупно натираємо на тертці. Далі пасеруємо її на іншій сковороді в невеликій кількості олії до м'якості 3-5 хвилин.
Цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо окремо до золотистого кольору. Яйця чистимо, натираємо на крупній терочке. Готову курячу печінку подрібнюємо невеликими кубиками. Коли всі інгредієнти охолоне до кімнатної температури, перекладаємо їх в салатник, заправляємо майонезом, перемішуємо і охолоджуємо.