Салат з грейпфрутом - досить незвичайний і яскравий салат з тонким пікантним смаком. Готується він дуже просто і швидко, а виходить при цьому смачним свіжим і легким. Ваші рідні неодмінно оцінять його оригінальний насичений смак по достоїнству і попросять вас поділитися секретом приготування. Пропонуємо вам кілька рецептів салату з грейпфрутом, а ви самі виберіть для себе найбільш підходящий.
Салат з руколою і грейпфрутом
Інгредієнти: рукола - 1 пучок; грейпфрут - 1 шт.; шинка - 50 г; кедрові горішки - за смаком. Для заправки:
бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; олія оливкова - 2 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка. Приготування Поділяємо грейпфрут на часточки, видаляємо плівки і викладаємо на тарілку разом з листям рукколи. Потім кладемо зверху тонко нашатковану шинку, кедрові горішки і поливаємо салат з грейпфрута заправкою. Для її приготування розтоплюємо мед в мікрохвильовці, вливаємо оцет і масло.
Салат з сьомгою і грейпфрутом
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 150 г; грейпфрут - 1 шт.; яйце - 3 шт.; сир - 100 г; олія оливкова - 3 ст. ложки; оливки для прикраси. Приготування Грейпфрут очистити від шкірки і плівок, нарізаємо кубиками. Яйце відварюємо, чистимо і натираємо сир на тертці. Сьомгу рубаємо кубиками. Викладаємо В салатник шарами: сьомга, сир, грейпфрут і яйце. Поливаємо зверху оливковою олією і прикрашаємо оливками.
Салат з грейпфрутом і куркою
Інгредієнти: грейпфрут - 05 шт.; куряча грудка - 1 шт.; свіжа м'ята - 1 пучок; свіжа петрушка; помідори черрі - 2 шт.; стебла селери. Для заправки:
свіжий імбир - 1 ч. ложка; сухий коріандр - 5 г; кунжутне масло - 10 мл; олія оливкова - 40 мл; свіжий перець чилі - 05 шт.; лимонний сік - 20 мл; соєвий соус - 30 мл; устричний соус - 20 мл Приготування Спочатку давайте зробимо заправку: імбир подрібнюємо, перчик чилі очищаємо від насіння і нарізаємо, додаємо насіння коріандру і все товчемо в ступці. Потім вливаємо соуси, кунжутна, оливкова олія, лимонний сік і сіль. Курячу грудку відварюємо, розбираємо на волокна. Грейпфрут очищаємо і нарізаємо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо в мисці, поливаємо заправкою і перемішуємо. Тепер викладаємо на блюдо вимиті листя м'яти і петрушки, потім заправлену салатну суміш, прикрашаємо черрі і подаємо на стіл.
Салат з авокадо і грейпфрутом
Інгредієнти: мигдаль - 50 г; грейпфрут - 2 шт.; авокадо - 2 шт. Для заправки:
мед - 05 ч. ложки; гірчичний порошок - щіпка; винний оцет - 05 ч. ложки; масло рослинне - 15 ст. ложки. Приготування У грейпфрутів зрізаємо верхівку і акуратно виймаємо м'якоть. Потім очищаємо її від плівок і дрібно нарізаємо. Авокадо чистимо, виймаємо кісточки і шаткуємо кубиками. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти заправки, перемішуємо до однорідного стану. Викладаємо авокадо, цитрусову м'якоть і мигдаль в шкірку грейпфрута і поливаємо заправкою.
Салат з креветками і грейпфрутом
Інгредієнти: королівські креветки - 10 шт.; зелений салат - 1 пучок; грейпфрут - 1 шт.; корінь імбиру - за смаком; сир дор-блю - 60 р. Для заправки:
олія оливкова - 2 ст. ложки; свіжа м'ята - 1 пучок; лимонний сік - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Креветки відварюємо і чистимо. Імбир подрібнюємо ножем і обсмажуємо його разом з морепродуктів на оливковій масло до золотавого кольору. Для приготування заправки збиваємо в блендері листя м'яти, вливаємо трохи оливкової олії, лимонного соку і кидаємо дрібку солі.
Листя салату промиваємо, просушуємо і викладаємо його на тарілку і поливаємо половиною заправки. Потім кладемо остиглі креветки, очищені від пленочек часточки грейпфрута і нарізаний кубиками сир. Поливаємо готовий салат залишилася заправкою і подаємо до столу.