Зелений горошок - цікава основа для багатьох салатів. Його можна використовувати не тільки у свіжому, але і в консервованому вигляді, поєднуючи з різними продуктами і роблячи салати на будь-який смак. Він чудово поєднується з м'ясом, морепродуктами, куркою, овочами, горішками і т. д. В якості заправки добре підходить рослинне масло, різні соуси, сік лимона і майонез. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування салату із зеленим горошком.
Салат з консервованим зеленим горошком
Інгредієнти: мариновані гриби - 300 г; консервований зелений горошок - 100 г; зелена цибуля - 100 р; яйце - 2 шт.; сметана - 80 мл; спеції; свіжа зелень. Приготування Спочатку відварюємо круто яйця, чистимо їх, остуджуємо і дрібненько ріжемо ножем. Потім з'єднуємо з рубаним зеленим луком і крупно порубаними маринованими грибами . З зеленого горошку зливаємо всю заливку, додаємо його до решти інгредієнтів, підсолюємо до смаку, заправляємо сметаною і гарненько перемішуємо. Яйця за бажанням, можете замінити солодким болгарським перчиком!
Салат з капустою і зеленим горошком
Інгредієнти: морська капуста - 200 г; сир твердий - 100 г; яйце - 3 шт.; консервований горошок - 50 г; цибулина - 1 шт.; майонез для заправки; спеції. Приготування Варені яйця чистимо, подрібнюємо і змішуємо з тертим сиром. Потім додаємо дрібно нарізану цибульку, віджату від соку морську капусту і зелений горошок. Готовий салат перемішуємо, заправляємо спеціями і заправляємо за смаком майонезом.
Простий салат із зеленим горошком
Інгредієнти: картопля - 400 г; морква - 1 шт.; консервований зелений горошок - 50 г; яєчний білок - 2 шт.; столовий оцет - 30 мл; спеції. Для соусу:
яєчний жовток; лимонний сік; столова гірчиця - 25 г; масло рослинне - 75 мл. Приготування Картоплю і моркву відварюємо в мундирі, очищаємо і нарізаємо довільними шматочками. Білки варених яєць шаткуємо кубиками, додаємо до них зелений горошок, овочі, заправляємо оцтом, солимо, перемішуємо і витримуємо протягом 15 хвилин. Цим часом поки давайте зробимо заправку. Для цього жовтки протираємо крізь сито, додаємо гірчицю, вливаємо рослинне масло і лимонний сік. Гарненько перемішуємо і виливаємо готовий соус в салат.
Овочевий салат із зеленим горошком
Інгредієнти: консервований зелений горошок - 200 г; огірки - 100 г; помідори - 100 г; свіжа зелень; спеції. Для заправки:
волоські горіхи - 100 г; часник - 2 зубчики; масло рослинне - 50 мл; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Огірки і помідори нарізаємо кубиками, додаємо зелений горошок, солимо і перемішуємо. Ядра волоських горіхів подрібнюємо, часник видавлюємо через прес, вливаємо рослинне масло і лимонний сік, добре розмішуємо. Отриманою сумішшю заправляємо пісний салат із зеленого горошку і прикрашаємо зеленою цибулею і гілочками кропу.
Салат із зеленим горошком, яйцями і капустою
Інгредієнти: свіжий огірок - 3 шт.; зелений горошок - 200 г; капуста пекінська - 150 г; яйце - 3 шт.; спеції; свіжа зелень. Приготування Огірки нарізаємо брусочками і додаємо горошок, капусту, нашатковану соломкою, зелень. Відварені курячі яйця натираємо на крупній тертці і заправляємо салат майонезом.
Салат з огірком і зеленим горошком
Інгредієнти: свіжі огірки - 350 г; консервований зелений горошок - 400 г; яйце - 3 шт.; сухарики - для прикраси; листя салату; майонез; спеції. Приготування Огірки шаткуємо кубиками. Яйця натираємо на середній тертці. Зелений салат розриваємо руками. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці, заправляємо майонезом і прикрашаємо сухариками.