Салат з куркою і волоськими горішками - дуже поживне і смачне блюдо, яке чудово прикрасить навіть святковий стіл.
Салат з виноградом, куркою та горіхами
Інгредієнти: куряча грудка - 200 г; виноград зелений без кісточок - 200 г; яйце - 3 шт.; сир - 100 г; листя салату - 05 пучка; спеції; олія рослинна; майонез для заправки. Приготування Курячу грудку промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо до утворення рум'яної скоринки, подсаливая за смаком. Курячі яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і натираємо сир на дрібній терочке. Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера і злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Виноград промиваємо, відокремлюємо від гілочок і розрізаємо навпіл. Листовий салат обполіскуємо й обсушуємо.
Тепер приступаємо до складання салату. На дно плоскої тарілки викладаємо листя салату, потім рівномірно розподіляємо куряче м'ясо і змащуємо його майонезом. Далі посипаємо волоськими горішками, тертими яйцями і знову змащуємо майонезом. Наступним шаром кладемо тертий сир і майонез. У завершенні присипаємо салат залишилися горішками і викладаємо половинки винограду. Прибираємо готовий листковий салат з куркою і волоськими горіхами на кілька годин у холодильник для просочення.
Салат з куркою, ананасами і волоськими горіхами
Інгредієнти: консервовані в сиропі ананаси - 1 банка; сир твердий - 250 г; волоські горіхи - 100 г; куряче філе - 300 г; свіжа зелень; майонез. Приготування Ананаси ріжемо дрібними кубиками і трохи залишаємо для прикраси готового салату. Волоські горіхи рубаємо шматочками. Куряче філе відварюємо, остуджуємо, шаткуємо кубиками і перемішуємо з майонезом. Сир натираємо на дрібній терочке і теж з'єднуємо з майонезом. Тепер викладаємо салат на блюдо в наступній послідовності: курка, ананас, сир, горіхи, курка, ананаси і знову сир. Зверху прикрашаємо страву зеленню і шматочками ананаса.
Салат з чорносливом, куркою та горіхами
Інгредієнти: куряча грудка - 400 г; волоські горіхи - 150 г; чорнослив - 200 г; свіжі огірки - 3 шт.; майонез; часник - 3 зубчики; кукурудза - для прикраси; зелень петрушки. Приготування Чорнослив заливаємо теплою водою і залишаємо на годину. Цим часом відварюємо до готовності курячу грудку. Киплячий бульйон обов'язково підсолюємо і кидаємо одну очищену цибулину. Потім курочку остуджуємо і шаткуємо на дрібні шматочки. Огірки ріжемо соломкою, а волоські горіхи подрібнюємо блендером. М'який чорнослив рубаємо на дрібні шматочки і змішуємо всі інгредієнти на тарілці. Додаємо майонез, видавлюємо часник, перемішуємо і прикрашаємо салат кукурудзою і зеленню.
Салат з куркою, грибами і горіхами
Інгредієнти: курячі грудки - 3 шт.; цибулина червона - 1 шт.; авокадо - 1 шт.; гриби свіжі - 375 г; волоські горіхи - 05 склянки; масло вершкове - 2 ст. ложки; спеції; хліб цільнозерновий - 4 скибочки. Для заправки:
свіжі листя базиліка - 2 гілочки; зелена цибуля; лимон - 05 шт.; майонез. Приготування Гриби промиваємо, ріжемо і обсмажуємо на маслечко приблизно 5-7 хвилин, подсаливая за смаком. Куряче філе шаткуємо невеликими шматочками і пасеруємо на окремій сковороді. Листя базиліка і зелений цибулька промиваємо і подрібнюємо. Цибулю чистимо, розрізаємо невеликими кубиками. Авокадо очищаємо, видаляємо кісточку і дрібно нарізаємо. Волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковорідці.
Тепер готуємо заправку: змішуємо майонез, сік лимона, зелену цибулю і базилік. В окремій мисці з'єднуємо всі інгредієнти для салату: курку, гриби, цибуля, авокадо і горіхи. Поливаємо заправкою, перемішуємо і викладаємо салат з курки з горіхами на скибочки цільнозернового хліба, попередньо обсмажені з двох сторін.