Вернуться назад Распечатать

Курячий салат з морквою

Курячий салат з морквою
Використовуючи курятину і моркву в якості основних інгредієнтів, можна готувати різні дієтичні салати.

Салат з курячою печінкою та морквою по-корейськи


Інгредієнти:

  • куряча печінка - близько 300-400 г;

  • морква - 200 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибуля зелена і інша свіжа зелень (петрушка, кінза, базилік та ін);

  • олія холодного віджиму;

  • гострий червоний перець;

  • винний оцет натуральний світлий або сік лимона.


  • Приготування
    Курячу печінку варимо на невеликому об'ємі води протягом 10-15 хвилин і охолодити в бульйоні (його можна потім використовувати для приготування супу). Печінка виймаємо з бульйону шумівкою і покласти в друшляк, а коли стече, нарізаємо невеликими шматочками.
    Морква подрібнюємо за допомогою спеціальної терки для приготування овочів по-корейськи, поміщаємо в окрему миску і заливаємо окропом хвилин на 8 потім воду зливаємо. Часник, зелений лук та іншу зелень дрібно рубаємо. Підготовлені таким чином інгредієнти з'єднуємо в салатниці, поливаємо заправкою (масло + сік лимона або оцет у співвідношенні 3:1). Приправляємо гострим червоним перцем і перемішуємо. До салату можна подати трохи легкого столового вина.

    Салат із корейської моркви та відвареної курячої грудки


    Інгредієнти:

  • куряче філе відварне м'ясо з грудки) - близько 300-400 г;

  • морква - 200 г;

  • цибуля червона (або звичайний) - 1 шт.;

  • плід фенхеля - 1 шт.;

  • зелень свіжа різна;

  • гострий червоний перець;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • оцет фруктовий натуральний;

  • кунжутне масло.


  • Приготування
    Поки вариться куряче відварне м'ясо, підготуємо інше. Наріжемо лук і фенхель півкільцями. Морква натремо на тертці для моркви по-корейськи. Помістимо підготовлені овочі в миску і обдадим окропом,
    Курячий салат з морквою
    через хвилин 5 воду зіллємо і заллємо заправку з суміші оцту з кунжутним маслом (співвідношення 1:3 або 2:3). Перемішаємо, нехай овочі маринуються.
    Куряче філе остудимо і наріжемо невеликими шматочками, зручними для їжі. Додамо в миску з овочами. Приправимо гострим червоним перцем. Присыплем рубаними зеленню і часником. Всі перемішаємо. Вино можна подати легке світле.
    Салат з курячих сердечок і корейської моркви можна приготувати приблизно таким же чином, як пропонується в попередньому рецепті (див. вище). Замість вареної курячої грудки використовуємо варені курячі сердечка. Сердечка розрізаємо кожне навпіл уздовж на 2 частини (можна і дрібніше).