Ще одне поповнення в арсеналі рецептів закусок до святкового столу - салат з чорносливом і сиром. Варіацій цієї страви існує безліч і частини з них ми приділимо увагу у цій статті.
Салат із чорносливу з сиром
Цей рецепт навряд чи можна назвати звичним, проте повірте - зібравши всі необхідні інгредієнти воєдино, на вашому столі з'явиться блюдо, гідне подачі в кращих ресторанах.
Інгредієнти: чорнослив - 80 г; сидр (сухий) - 70 мл; тертий імбир - 1 ч. ложка; часник - 1 зубчик; твердий сир - 80 г; манго - 80 г; сочевиця - 50 г; червоний цибуля - 1 шт.; каперси - 1 ч. ложка; шпинат (молодий) - 80 г; базилік - 5 гілочок; цедра і сік 1/2 лимона. Приготування Змішуємо сидр з пропущеним через прес часником, олією і соком лимона. В одержаний розчин опускаємо чорнослив і залишаємо його маринуватися протягом ночі.
На наступний день витягаємо чорнослив з маринаду, злегка обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо великими шматками. Сочевицю заливаємо склянкою води, додаємо у воду тертий імбир, лимонну цедру і варимо бобове до повної готовності. Готову сочевицю остуджуємо.
Червоний цибулю нарізаємо тонкими кільцями, базилік і шпинат обполіскуємо крижаною водою й обсушуємо. Твердий сир нарізаємо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, посипаємо блюдо каперсами і подаємо до столу. При бажанні салат можна заправити простим соусом із суміші оливкової олії і бальзамічного оцту в рівних пропорціях.
Салат із чорносливу з куркою, сиром і огірком
Цей простий салат з майонезом хоч і не відрізняється особливою оригінальністю, але володіє достатньою ситністю для того, щоб стати самостійною стравою на вашому столі. Швидкість готування також є плюсом даного рецепту.
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; чорнослив - 1 жменя; огірок - 1 шт.; твердий сир - 80 г; яйця - 3-4 шт.; майонез - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; зелень. Приготування Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді. Готове філе остуджуємо і розбираємо на великі волокна, або нарізаємо куру соломкою.
З чорносливу видаляємо кісточку і нарізаємо його шматками середньої товщини. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Змішуємо всі інгредієнти салату разом, додаємо майонез і зелень. Готовий салат з куркою, сиром, яйцем і чорносливом охолоджуємо перед подачею.