Копчена курка має яскравий, насичений смак і чудовий аромат. Вона дуже ніжна, соковита і відмінно поєднується з різними продуктами. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати оригінальні салати з копченою куркою.
Рецепт салату з копченою куркою і кукурудзою
Інгредієнти: кукурудза консервована - 1 банка; копчений окорочок - 300 г; огірок - 2 шт.; яйце - 4 шт. Для заправки:
гірчиця - 1 ч. ложка; майонез; сметана - 1 ст. ложка. Приготування Яйця кладемо в каструлю з холодною водою і відварюємо круто. Копчену курку очищаємо від кісток, знімаємо шкірку і нарізаємо м'ясо кубиками. У огірків зрізаємо шкірку і шаткуємо соломкою. Яйця остуджуємо, чистимо і розрізаємо кубиками. Кріп споліскуємо, стряхиваем і подрібнюємо. Тепер складаємо всі інгредієнти в миску, кидаємо консервовану кукурудзу з баночки, попередньо злив акуратно всю рідину. Для приготування заправки змішуємо сметану з майонезом, кладемо гірчицю і як слід, перемішуємо. Поливаємо наш салатик соусом, розмішуємо і ставимо на стіл.
Рецепт салату з копченої курки
Інгредієнти: копчена курка - 400 г; свіжі печериці - 250 г; чорнослив - 100 г; волоські горіхи - 100 г; яйце - 4 шт.; морква - 2 шт.; олія рослинна; майонез; журавлина - для прикраси. Приготування Заздалегідь відварюємо яйця, чистимо їх і відкладаємо в сторону. В окремій каструлі варимо в мундирі картопля з морквою, остуджуємо і очищаємо від шкірки. Потім натираємо на дрібній терочке яйця, моркву, сир твердий, нарізаємо кубиками чорнослив, курку, картоплю і гриби. Печериці обсмажуємо на сковороді з маслом протягом 10 хвилин, подсаливая за смаком. Волоські горіхи звільняємо від шкаралупи і подрібнюємо. Тепер викладаємо салат шарами: спочатку йде морква, змащуємо її майонезом, присипаємо половиною сиру. Потім викладаємо шар яєць, половину картоплі, майонез, горіхи, чорнослив, курку та гриби. Оформляємо готовий салатик нарізаним огірком і журавлиною.
Рецепт салату з копченою куркою і ананасами
Інгредієнти: свіжі печериці - 400 г; сир - 200 г; цибулина - 1 шт.; куряча копчена грудка - 1 шт.; консервовані ананаси - 1 банка; яйце - 3 шт.; майонез. Приготування Цибулину і гриби чистимо, шаткуємо і пасеруємо на маслечко до повного випаровування рідини. Консервовані ананаси і копчену курку ріжемо кубиками, на великій тертці натираємо варені яйця, а сир - на маленькому. Тепер беремо плоске блюдо, ставимо на нього форму-кільце і викладаємо шарами: грибочки з цибулею, курочку, консервовані ананаси, яйця і тертий сир. Усі шари, крім останнього, промазуємо гарненько майонезній сіточкою. В самому кінці акуратно знімаємо форму, прикрашаємо салат трояндочкою з ананаса і подаємо на стіл.
Рецепт салату з копченою куркою
Інгредієнти: курка копчена - 200 г; свіжі огірки - 150 г; яйце - 4 шт.; цибулина - 1 шт.; гриби мариновані - 150 г; сметана для заправки; свіжа зелень; спеції. Приготування Отже, чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на сковороді з рослинним маслом до м'якості.
Мариновані грибочки нарізаємо скибочками і додаємо до цибулі, перемішуємо і тушкуємо протягом 5 хвилин. Тонкою соломкою рубаємо курку і свіжі огірки. Яйця відварюємо, чистимо від шкаралупи і натираємо на терочке.
Свіжу зелень промиваємо, струшуємо і рубаємо ножем. Далі викладаємо салат шарами в наступній послідовності: курка, свіжі огірки, цибуля та гриби, зелень і яйця. Кожен шар промазуємо сметанкою, прикрашаємо будь-якими ягодами і пір'ям зеленого лука. Можете просто з'єднати всі інгредієнти в мисочці і перемішати.