Ця сушена слива володіє унікальним смаком і її неможливо сплутати з чимось іншим. Чорнослив унікальний настільки, що користується особливим успіхом у приготуванні салатів, других страв і десертів багатьох. Нижче наведемо кілька рецептів приготування салатів з чорносливу з печерицями.
Салат з чорносливом і печерицями
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; яйця - 3 шт.; печериці свіжі - 300 г; червоний цибуля - 1 шт.; чорнослив - 100 г; сіль; рослинна олія; майонез. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, даємо йому охолонути, і розбираємо на волокна. Гриби нарізаємо тонкими пластинками і підсмажуємо на олії, солимо. Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо і додаємо до грибів. Яйця відварюємо, остуджуємо і нарізаємо кубиками. Чорнослив добре промиваємо, запарюємо окропом хвилин на 10 і нарізаємо дрібними кубиками. У цьому салаті майонез змішується з продуктами, а не наноситься поверх кожного шару, тому звертаємо увагу на послідовність викладання інгредієнтів в салатник. Першим шаром йде чорнослив, потім курка, змішана з майонезом, гриби з цибулею, яйця, змішані з майонезом. Залишаємо салат настоятися 40 хвилин, і подаємо до столу.
Салат з чорносливом і маринованими печерицями
Інгредієнти: перець болгарський - 1 шт.; окіст варено-копчений - 200 г; печериці мариновані - 1 банка; горіхи кешью 100 г; чорнослив без кісточок - 100 г; огірок - 1 шт. Для заправки:
майонез; сметана; гірчиця. Приготування Огірок ріжемо соломкою, додаємо до нього горіхи. Чорнослив добре миємо, обдаємо окропом і нарізаємо брусочками. Болгарський перець нарізаємо і відправляємо в салатник, копчену курку і печериці нарізаємо кубиками. Готуємо заправку для салату з пропорції 1:1 гірчицю додаємо за смаком. Заправляємо салат і добре перемішуємо.
Салат з куркою, печерицями, чорносливом
Інгредієнти: куряча грудка - 400 г; печериці - 300 г; чорнослив - 200 г; картопля - 3 шт.; яйце - 3 шт.; огірок -1 шт.; сир твердий - 50 г; майонез. Приготування Відварюємо яйця, курячу грудку і картоплю в підсоленій воді. Чорнослив заливаємо окропом на 15 хвилин. Гриби обсмажуємо на рослинному маслі. Починаємо викладати продукти шарами. Чорнослив нарізаємо кубиками й викладаємо на дно форми. Наступним шаром йде куряча грудка, і змащуємо її майонезом. Картоплю ріжемо кубиками, викладаємо зверху курки і теж змащуємо майонезом. Яйця натираємо на тертці, викладаємо поверх картоплі, змащуємо майонезом, тремо на крупній тертці сир, посипаємо зверху і прикрашаємо огірком порізаним соломкою.