Салати тим цікаві, що з простого набору продуктів можна отримати дуже смачне блюдо. «Мімоза» - один з поширених і улюблених салатів. Він часто зустрічається на наших святкових столах. У цій статті ми вам розповімо, як приготувати мімозу з горбушею.
Рецепт салату «Мімоза» з горбушею
Інгредієнти: горбуша в олії - 1 банка; морква - 3 шт.; картопля - 3 шт.; майонез - 250 г; яйця - 3 шт.; зелена цибуля - 1 пучок. Приготування Варимо овочі в шкірці до готовності, яйця - круто. На плоске блюдо першим шаром викладаємо горбушу , розім'яту виделкою, і злегка поливаємо майонезом. Далі викладаємо картоплю, тертий на крупній тертці, злегка додаємо сіль і знову поливаємо майонезом. Третій шар - терта морква, майонез. Потім білки яєць, терті на дрібній тертці, майонез, жовтки, знову майонез і подрібнений зелений лук. Готовий салат прибираємо в холодильник години на 2 просочуватися.
Мімоза з копченою горбушею
Інгредієнти: горбуша копчена - 200 г; картопля відварна великий - 4 шт.; велика морква відварна - 1 шт.; твердий сир - 150 г; варені круто яйця - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 100 г; майонез. Приготування Білок і жовток яйця окремо тремо на дрібній тертці. Картоплю і моркву також окремо тремо на крупній тертці. Горбушу очищаємо від кісток, шкіри і ріжемо невеликими кубиками. Викладаємо шари інгредієнтів в такій послідовності: картопля, горбуша, подрібнену цибулю, білок, морква, твердий сир, тертий на тертці, і жовток. Кожен шар змащуємо майонезом. За бажанням готовий салат можна прикрасити подрібненою зеленню.
Мімоза з рисом і горбушею
Інгредієнти: консервована горбуша - 1 банка; морква - 400 г; яйця - 5 шт.; рис - 05 склянки; зелена цибуля - 1 пучок; майонез - 250 г; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Рис промиваємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Яйця варимо круто, моркву - до готовності. З горбуші зливаємо масло і розминаємо консерви виделкою. Зелену цибулю дрібно кришимо. Білки, жовтки, а також морква трьом на крупній тертці окремо. Викладаємо В салатник інгредієнти в такій послідовності: рис, горбуша, зелений лук, білки, морква, жовтки. Кожен шар змащуємо майонезом. Перед подачею до столу салат має настоятися в холодильнику мінімум 2 години.
Мімоза з консервованої горбушею і вершковим маслом
Інгредієнти: консервована горбуша - 1 банка; яйця - 3 шт.; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; заморожене вершкове масло - 50 г; твердий сир - 100 г; майонез - за смаком. Приготування Картоплю і моркву відварюємо в шкірці, потім охолоджуємо, чистимо і тремо окремо на крупній тертці. У салатник першим шаром викладаємо картоплю, змащуємо його майонезом. Зверху розміщуємо розім'яту консервовану горбушу, знову наносимо майонез. Цибулю подрібнюємо і ошпарюємо окропом, щоб пішла гіркота. Викладаємо його на рибу. Зверху тремо на крупній тертці заморожене вершкове масло. На нього викладаємо терті білки, поливаємо їх майонезом. Потім терта морква, майонез, тертий твердий сир, знову майонез і останній шар - терті жовтки. Прибираємо салат на холод просочуватися.
Рецепт Мімози з горбушею і яблуком
Інгредієнти: горбуша консервована - 1 банка; яблуко - 1 шт.; яйця - 4 шт.; картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; майонез. Приготування Заздалегідь відварюємо картоплю, моркву і яйця. Всі інгредієнти трьом окремо на крупній тертці. Першим шаром на дно глибокої форми кладемо яблуко, потім - горбушу, яку змащуємо майонезом. Наступний шар - картопля, майонез. Потім моркву, білок, майонез. Верхнім шаром буде подрібнений жовток.