З печінки можна приготувати безліч смачних страв. Зараз ми розповімо, як приготувати салати з печінки з яйцем.
Салат з печінкою тріски, огірком і яйцями
Інгредієнти: печінка тріски - 1 банка; яйця перепелині - 12 шт.; огірки свіжі - 2 шт.; листя салату - 5 шт.; зелена цибуля - 4-5 пір'я; лимон - 1 шт.; сіль, спеції - за смаком. Приготування Перепелині яйця варимо до готовності, охолоджуємо і очищаємо їх від шкаралупи. Ріжемо на 4 частини. Печінка тріски викладаємо на тарілку і нарізаємо невеликими шматочками. Огірок ріжемо кружальцями або полукружками. Видавлюємо сік з лимона.
Для заправки салату змішуємо сік лимона, олія, в якому була печінка тріски, сіль і спеції. Листя салату рвемо руками і викладаємо на плоске блюдо. Зверху розміщуємо огірки, печінка тріски і яйця. Поливаємо салат заправкою і посипаємо спеціями. Прикрашаємо салат з печінки тріски зеленою цибулею.
Салат з печінкою і яйцями
Інгредієнти: печінка яловича - 800 г; цибуля 0 5 шт.; яйця - 8 шт.; сир твердий - 100 г; майонез - 250 г; рослинна олія; сіль, суміш перців - за смаком. Приготування Чистимо печінку від плівок і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Яйця варимо круто, цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії, в кінці додаємо дрібку перцю. Відварену печінку , яйця і сир тремо на тертці. Салат викладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: печінка, цибуля, яйця, знову повторюємо шари і верх салату посипаємо тертим сиром. Перед подачею до столу даємо салату настоятися 1-2 години в холодильнику.
Салат з печінки тріски з цибулею і яйцями
Інгредієнти: печінка тріски консервована - 1 банка; цибуля ріпчаста - 1 шт.; яйця - 5 шт.; зелена цибуля - 30 р; сіль - за смаком. Приготування Подрібнюємо цибулю і обдаємо його окропом. Завдяки цьому цибуля не стане м'якше, ще й гіркота зникне. Зелений лук також дрібно нарізаємо. Яйця варимо круто, білки відділяємо від жовтків і натираємо їх на тертці. Приблизно 1/3 залишаємо для прикраси салату. Печінка розминаємо виделкою. Жовтки також розминаємо, потім розтираємо їх з цибулею і додаємо 2-3 столові ложки олії з консервів. Білки з'єднуємо з печінкою і желточной сумішшю, якщо потрібно, досолює за смаком. Прикрашаємо салат тертим білками і подрібненою зеленою цибулею.
Салат з печінкою, морквою, цибулею і яйцем
Інгредієнти: свиняча печінка - 300 г; майонез - 300 г; яйця - 2 шт.; морква - 300 г; цибуля - 200 г; сіль, чорний і червоний перець, оцет. Приготування Морква варимо до готовності в підсоленій воді, а потім очищаємо і нарізаємо соломкою. Точно так само відварюємо до готовності печінку і ріжемо соломкою. Цибулю нарізаємо півкільцями і заливаємо його оцтом, змішаним навпіл з водою. Залишаємо маринуватися приблизно хвилин на 30 а потім маринад зливаємо. Яйця варимо круто, потім дрібно кришимо і з'єднуємо з іншими інгредієнтами. Заправляємо салат майонезом, за смаком додаємо сіль, червоний і чорний мелений перець і перемішуємо.