Вернуться назад Распечатать

Салат з печінки з яйцем

Салат з печінки з яйцем
З печінки можна приготувати безліч смачних страв. Зараз ми розповімо, як приготувати салати з печінки з яйцем.

Салат з печінкою тріски, огірком і яйцями


Інгредієнти:

  • печінка тріски - 1 банка;

  • яйця перепелині - 12 шт.;

  • огірки свіжі - 2 шт.;

  • листя салату - 5 шт.;

  • зелена цибуля - 4-5 пір'я;

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Перепелині яйця варимо до готовності, охолоджуємо і очищаємо їх від шкаралупи. Ріжемо на 4 частини. Печінка тріски викладаємо на тарілку і нарізаємо невеликими шматочками. Огірок ріжемо кружальцями або полукружками. Видавлюємо сік з лимона.
    Для заправки салату змішуємо сік лимона, олія, в якому була печінка тріски, сіль і спеції. Листя салату рвемо руками і викладаємо на плоске блюдо. Зверху розміщуємо огірки, печінка тріски і яйця. Поливаємо салат заправкою і посипаємо спеціями. Прикрашаємо салат з печінки тріски зеленою цибулею.

    Салат з печінкою і яйцями


    Інгредієнти:

  • печінка яловича - 800 г;

  • цибуля 0 5 шт.;

  • яйця - 8 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • майонез - 250 г;

  • рослинна олія;

  • сіль, суміш перців - за смаком.


  • Приготування
    Чистимо печінку від плівок і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Яйця варимо круто, цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії, в кінці додаємо дрібку перцю. Відварену печінку , яйця і сир тремо на тертці. Салат викладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: печінка, цибуля, яйця, знову повторюємо шари і верх салату посипаємо тертим сиром. Перед подачею до столу даємо салату настоятися 1-2 години в холодильнику.

    Салат з печінки тріски з цибулею і яйцями


    Інгредієнти:

  • печінка тріски консервована - 1 банка;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • яйця - 5 шт.;

  • зелена цибуля - 30 р;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Подрібнюємо цибулю і обдаємо його окропом. Завдяки цьому цибуля не стане м'якше, ще й гіркота зникне. Зелений лук також дрібно нарізаємо. Яйця варимо круто, білки відділяємо від жовтків і натираємо їх на тертці. Приблизно 1/3 залишаємо для прикраси салату. Печінка розминаємо виделкою. Жовтки також розминаємо, потім розтираємо їх з цибулею і додаємо 2-3 столові ложки олії з консервів. Білки з'єднуємо з печінкою і желточной сумішшю, якщо потрібно, досолює за смаком. Прикрашаємо салат тертим білками і подрібненою зеленою цибулею.

    Салат з печінкою, морквою, цибулею і яйцем


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 300 г;

  • майонез - 300 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • морква - 300 г;

  • Салат з печінки з яйцем

  • цибуля - 200 г;

  • сіль, чорний і червоний перець, оцет.


  • Приготування
    Морква варимо до готовності в підсоленій воді, а потім очищаємо і нарізаємо соломкою. Точно так само відварюємо до готовності печінку і ріжемо соломкою. Цибулю нарізаємо півкільцями і заливаємо його оцтом, змішаним навпіл з водою. Залишаємо маринуватися приблизно хвилин на 30 а потім маринад зливаємо. Яйця варимо круто, потім дрібно кришимо і з'єднуємо з іншими інгредієнтами. Заправляємо салат майонезом, за смаком додаємо сіль, червоний і чорний мелений перець і перемішуємо.