Оригінальний салат завжди зможе прикрасити святковий стіл і порадувати гостей. Зараз ми розповімо, як приготувати салат з ананасів і печериць. Незважаючи на таке незвичайне поєднання продуктів, салат виходить дуже смачним.
Салат з куркою, ананасами, печерицями та сиром
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; яйця - 3 шт.; печериці - 300 г; сир твердий - 200 г; цибуля - 1 шт.; ананаси консервовані - 400 г; часник - 2 зубчики; майонез. Приготування Курячу грудку відварюємо, потім охолоджуємо і нарізаємо кубиками. Яйця варимо круто і також ріжемо кубиками. Твердий сир тремо на крупній тертці. Подрібнюємо цибулю нарізаємо пластинами гриби і обсмажуємо разом з цибулею на рослинному маслі. Ананаси ріжемо кубиками. Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. З'єднуємо всі інгредієнти, заправляємо салат отриманим соусом і подаємо до столу.
Салат з куркою, ананасами і маринованими печерицями в тарталетках
Інгредієнти: ананаси консервовані - 1 банка; кукурудза консервована - 1 банка; печериці мариновані - 1 банка; куряче філе - 250 г; майонез - 250 г; тарталетки; листя салату. Приготування Куряче філе відварюємо до готовності, потім ріжемо кубиками. З печериць і ананасів зливаємо рідину і також ріжемо їх кубиками. Інгредієнти з'єднуємо, додаємо кукурудзу, домашній майонез і перемішуємо салат. Викладаємо його в тарталетки. На плоске блюдо спочатку кладемо листя салату, потім поміщаємо тарталетки і подаємо до столу.
Рецепт салату «Ананас з печерицями»
Інгредієнти: консервовані шампіньйони - 200 г; куряча грудка - 200 г; консервовані ананаси - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яйця - 3 шт.; сир твердий - 100 г; майонез - 250 г; зелена цибуля - 1 пучок; морква - 1 шт.; плавлений сир (нарізка) - 3 шт.; кріп. Приготування Гриби ріжемо кубиками або пластинками. Подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо гриби з цибулею до готовності. Курячу грудку варимо, остуджуємо і подрібнюємо. Ананаси ріжемо невеликими кубиками. Твердий сир і яйця, відварені яйця, тремо на крупній тертці. Салат викладаємо шарами, промазуючи кожен шар майонезом, в такому порядку: печериці з цибулею, курка, ананаси, твердий сир, яйця. Посипаємо салат подрібненим кропом. Для прикраси робимо «кали» - пластини плавленого сиру звертаємо конвертом, в середину вставляємо шматочок відвареної моркви. А стебла квітів робимо з пір'я зеленої цибулі.