Вернуться назад Распечатать

Салат із зеленим яблуком

Салат із зеленим яблуком
Яблука можна використовувати не тільки в приготуванні десертів. Зараз ми вам розповімо, як приготувати салат із зеленим яблуком.

Салат із зеленим яблуком і сочевицею


Інгредієнти:

  • чорна сочевиця - 2 ст. ложки;

  • кріп - 1 пучок;

  • зелені яблука - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • овочевий бульйон - 75 мл;

  • олія оливкова - 15 мл;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • сік лимона - 1 ч. ложка;

  • листя салату;

  • сіль.


  • Приготування
    Сочевицю промиваємо і відварюємо до готовності. Кріп, петрушку і червоний цибулю дрібно кришимо. Яблуко ріжемо тонкими пластинками. Готуємо заправку: овочевий бульйон додаємо оливкову олію, гірчицю, сік лимона, мед, сіль за смаком і перемішуємо. У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти, зверху поливаємо їх підготовленої заправкою і перемішуємо. На блюдо кладемо листя зеленого салату, а зверху кладемо наш салат. Даємо йому настоятися хвилин 30 а потім подаємо до столу.

    Салат із зеленим яблуком і куркою


    Інгредієнти:

  • відварна курка - 250 г;

  • селера (стебла) - 2 шт.;

  • печериці - 100 г;

  • зелені яблука - 2 шт.;

  • журавлина сушена - 50 г;

  • фета - 50 г;

  • м'ята свіжа подрібнена - 4 ст. ложки;

  • подрібнена петрушка - 2 ст. ложки;

  • шпинат свіжий - 250 г;

  • пеканы обсмажені - 50 р.


  • Для заправки:

  • пюре яблучне - 4 ст. ложки;

  • оцет яблучний - 4 ст. ложки;

  • яблучний сік свіжовичавлений - 05 склянки;

  • гірчиця діжонська - 2 ст. ложки;

  • фініки - 30 г;

  • розмарин свіжий - 1 ст. ложка;

  • чебрець подрібнений - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - по 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Інгредієнти для заправки салату викладаємо в блендер і подрібнюємо до однорідної маси. Курку, гриби, селеру нарізаємо кубиками, додаємо журавлину, фету, петрушку, м'яту і перемішуємо. Зверху викладаємо заправку і перемішуємо. На плоске блюдо викладаємо шпинат, зверху поміщаємо салат, а на нього викладаємо яблука, нарізані часточками. Салат з куркою і зеленим яблуком посипаємо подрібненими горіхами і подаємо до столу.

    Рецепт салату із зеленим яблуком


    Інгредієнти:

  • капуста пекінська - 400 г;

  • стебла селери - 4 шт.;

  • Салат із зеленим яблуком

  • зелені яблука - 2 шт.;

  • петрушка - 30 г;

  • лимон - половинка;

  • рослинна олія;

  • сіль.


  • Приготування
    Пекінську капусту шаткуємо і стебла селери, соломкою нарізаємо яблука і збризкуємо їх соком лимона, щоб вони не потемніли. Подрібнюємо зелень петрушки. Капусту додаємо сіль і мнемо руками. Змішуємо капусту з селерою додаємо яблука і петрушку. Заправляємо салат олією і подаємо до столу.