Яблука можна використовувати не тільки в приготуванні десертів. Зараз ми вам розповімо, як приготувати салат із зеленим яблуком.
Салат із зеленим яблуком і сочевицею
Інгредієнти: чорна сочевиця - 2 ст. ложки; кріп - 1 пучок; зелені яблука - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; петрушка - 1 пучок; овочевий бульйон - 75 мл; олія оливкова - 15 мл; гірчиця - 1 ч. ложка; мед - 1 ч. ложка; сік лимона - 1 ч. ложка; листя салату; сіль. Приготування Сочевицю промиваємо і відварюємо до готовності. Кріп, петрушку і червоний цибулю дрібно кришимо. Яблуко ріжемо тонкими пластинками. Готуємо заправку: овочевий бульйон додаємо оливкову олію, гірчицю, сік лимона, мед, сіль за смаком і перемішуємо. У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти, зверху поливаємо їх підготовленої заправкою і перемішуємо. На блюдо кладемо листя зеленого салату, а зверху кладемо наш салат. Даємо йому настоятися хвилин 30 а потім подаємо до столу.
Салат із зеленим яблуком і куркою
Інгредієнти: відварна курка - 250 г; селера (стебла) - 2 шт.; печериці - 100 г; зелені яблука - 2 шт.; журавлина сушена - 50 г; фета - 50 г; м'ята свіжа подрібнена - 4 ст. ложки; подрібнена петрушка - 2 ст. ложки; шпинат свіжий - 250 г; пеканы обсмажені - 50 р. Для заправки:
пюре яблучне - 4 ст. ложки; оцет яблучний - 4 ст. ложки; яблучний сік свіжовичавлений - 05 склянки; гірчиця діжонська - 2 ст. ложки; фініки - 30 г; розмарин свіжий - 1 ст. ложка; чебрець подрібнений - 2 ст. ложки; сіль, перець - по 05 ч. ложки. Приготування Інгредієнти для заправки салату викладаємо в блендер і подрібнюємо до однорідної маси. Курку, гриби, селеру нарізаємо кубиками, додаємо журавлину, фету, петрушку, м'яту і перемішуємо. Зверху викладаємо заправку і перемішуємо. На плоске блюдо викладаємо шпинат, зверху поміщаємо салат, а на нього викладаємо яблука, нарізані часточками. Салат з куркою і зеленим яблуком посипаємо подрібненими горіхами і подаємо до столу.
Рецепт салату із зеленим яблуком
Інгредієнти: капуста пекінська - 400 г; стебла селери - 4 шт.; зелені яблука - 2 шт.; петрушка - 30 г; лимон - половинка; рослинна олія; сіль. Приготування Пекінську капусту шаткуємо і стебла селери, соломкою нарізаємо яблука і збризкуємо їх соком лимона, щоб вони не потемніли. Подрібнюємо зелень петрушки. Капусту додаємо сіль і мнемо руками. Змішуємо капусту з селерою додаємо яблука і петрушку. Заправляємо салат олією і подаємо до столу.