Вернуться назад Распечатать

Салат з макаронами і шинкою

Салат з макаронами і шинкою
Ситний салат з пастою і шинкою може стати не просто закускою, а повноцінним ситним блюдом на вашому столі. Таку страву зручно брати з собою на роботу, та й, до всього іншого, воно легко готується і може зберігатися протягом 2-3 днів.

Італійський салат з макаронами і шинкою


Інгредієнти:

  • сир рікотта - 180 г;

  • молоко - 125 мл;

  • зернова гірчиця - 45 мл;

  • зелена цибуля - 60 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • паста - 6 ст.;

  • морква - 300 г;

  • селера - 2 стебла;

  • суцвіття брокколі - 350 г;

  • шинка - 250 р.


  • Приготування
    Ставимо варитися пасту до стану al dente". Тим часом готуємо салатну заправку, перетираючи сир рікотта з молоком, гірчицею , сіллю і перцем. Готову заправку доповнюємо нарізаною зеленою цибулею.
    Суцвіття брокколі відварюємо на пару, шинку нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. Стебла селери нарізаємо невеликими шматочками упоперек. Змішуємо всі інгредієнти з остиглої пастою і заправляємо салат з макаронами, шинкою, сиром готовим соусом.

    Салат з макаронами, шинкою і овочами


    Інгредієнти:

  • відварна паста - 4 ст.;

  • зелений горошок - 2 ст.;

  • шинка - 250 г;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • твердий сир - 200 г;

  • майонез - 3/4 ст.;

  • зелена цибуля;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Відварюємо зелений горошок. Болгарський перець нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо і шинку. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти з відвареної пастою і тертим сиром. Заправляємо салат майонезом, приправляємо сіллю і перцем. Перед подачею страву посипаємо подрібненою зеленою цибулею.

    Салат з макаронами, шинкою і грибами


    Інгредієнти:

  • паста - 400 г;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • печериці - 250 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • шинка - 200 г;

  • вершки - 300 мл;

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • петрушка для прикраси;

  • тертий пармезан - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Салат з макаронами і шинкою
    Відварюємо пасту в підсоленій воді, дотримуючись інструкції на упаковці. Відкидаємо пасту на друшляк і злегка остуджуємо.
    У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю протягом 3 хвилин, до м'якості. Додаємо гриби і продовжуємо готування ще 3 хвилини. Останнім у сковороду йде подрібнений часник, йому для приготування вистачить 1 хвилини. Тепер заливаємо вміст сковороди вершками і уварюємо 2 хвилини. Щоб соус остаточно загус додаємо крохмаль. Злегка остиглий соус змішуємо з пастою, додаємо шматочки шинки і подаємо на стіл, посипавши подрібненою зеленню і пармезаном.