Ситний салат з пастою і шинкою може стати не просто закускою, а повноцінним ситним блюдом на вашому столі. Таку страву зручно брати з собою на роботу, та й, до всього іншого, воно легко готується і може зберігатися протягом 2-3 днів.
Італійський салат з макаронами і шинкою
Інгредієнти: сир рікотта - 180 г; молоко - 125 мл; зернова гірчиця - 45 мл; зелена цибуля - 60 мл; сіль, перець - за смаком; паста - 6 ст.; морква - 300 г; селера - 2 стебла; суцвіття брокколі - 350 г; шинка - 250 р. Приготування Ставимо варитися пасту до стану al dente". Тим часом готуємо салатну заправку, перетираючи сир рікотта з молоком, гірчицею , сіллю і перцем. Готову заправку доповнюємо нарізаною зеленою цибулею.
Суцвіття брокколі відварюємо на пару, шинку нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. Стебла селери нарізаємо невеликими шматочками упоперек. Змішуємо всі інгредієнти з остиглої пастою і заправляємо салат з макаронами, шинкою, сиром готовим соусом.
Салат з макаронами, шинкою і овочами
Інгредієнти: відварна паста - 4 ст.; зелений горошок - 2 ст.; шинка - 250 г; болгарський перець - 2 шт.; твердий сир - 200 г; майонез - 3/4 ст.; зелена цибуля; сіль, перець - за смаком. Приготування Відварюємо зелений горошок. Болгарський перець нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо і шинку. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти з відвареної пастою і тертим сиром. Заправляємо салат майонезом, приправляємо сіллю і перцем. Перед подачею страву посипаємо подрібненою зеленою цибулею.
Салат з макаронами, шинкою і грибами
Інгредієнти: паста - 400 г; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; печериці - 250 г; часник - 1 зубчик; шинка - 200 г; вершки - 300 мл; крохмаль - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; петрушка для прикраси; тертий пармезан - 1 ст. ложка. Приготування Відварюємо пасту в підсоленій воді, дотримуючись інструкції на упаковці. Відкидаємо пасту на друшляк і злегка остуджуємо.
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю протягом 3 хвилин, до м'якості. Додаємо гриби і продовжуємо готування ще 3 хвилини. Останнім у сковороду йде подрібнений часник, йому для приготування вистачить 1 хвилини. Тепер заливаємо вміст сковороди вершками і уварюємо 2 хвилини. Щоб соус остаточно загус додаємо крохмаль. Злегка остиглий соус змішуємо з пастою, додаємо шматочки шинки і подаємо на стіл, посипавши подрібненою зеленню і пармезаном.