Якщо ви шукайте прості, але смачні рецепти салатів, тоді пропонуємо вам чудовий варіант. Літній салатик з капустою - дивовижне поєднання овочів і білкової їжі, які роблять страву одночасно і досить ситним, і легким. Такі салати дієтологи рекомендують їсти цілий рік, ну а в літній час вони стануть прекрасним варіантом для розвантажувального вечері.
Літній салат з капустою і редисом
Інгредієнти: свіжа білокачанна капуста - 400 г; редиска - 300 г; зелень петрушки - 30 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Капусту дрібненько шаткуємо, присипаємо за смаком сіллю і розминаємо руками, щоб вона пустила сік і стала трохи м'якше. Редиску миємо й нарізаємо півкільцями, а петрушку дрібно рубаємо ножем. Тепер перекладаємо всі інгредієнти в салатник, солимо, поливаємо рослинним маслом і перемішуємо.
Літній салат з капустою і ковбасою
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; свіжа білокачанна капуста - 300 р; ковбаса копчена - 300 г; горошок зелений - 400 г; морква - 100 г; спеції; майонез. Приготування Отже, для початку давайте підготуємо всі інгредієнти. Для цього беремо капусту, знімаємо з неї верхні брудні листя і шаткуємо її тоненькою соломкою. Далі нарізаємо точно також копчену ковбасу. Моркву чистимо, промиваємо і подрібнюємо на терочке. Яйця відварюємо хвилин 10 остуджуємо, очищаємо і натираємо на середній тертці. Далі викладаємо всі інгредієнти в миску: капусту, яйця, морква, ковбасу, зелений горошок і трохи підсолюємо. Заправляємо за смаком майонезом і гарненько перемішуємо.
Літній салат з пекінської капустою
Інгредієнти: салатний огірок - 1 шт.; кукурудза консервована - 250 г; пекінська капуста - 1 шт.; зелене яблуко - 3 шт.; сир твердих сортів - 200 г; спеції. Для заправки: олія оливкова - 1 ст. ложка; французька гірчиця - 1 ч. ложка; майонез легкий - 5 ст. ложок; столовий оцет яблучний - 1 ст. ложка. Приготування Чисті листя пекінської капусти нарізаємо тоненькими смужками і перекладаємо в миску. Додаємо нарізані соломкою яблука, салатний огірок, сцеженную консервовану кукурудзу і дрібно натертий сир. Все добре перемішуємо і переходимо до заправки для салату. Для цього гірчицю з'єднуємо з оцтом, вливаємо масло, кладемо майонез і заливаємо отриманою сумішшю наш салат, подсаливая його за смаком. Прибираємо страву на 30 хвилин у холодильник, а потім подаємо до столу.
Літній салат з китайською капустою
Інгредієнти: спеції; морква - 1 шт.; консервований горошок - 150 г; яйце - 6 шт.; китайська капуста - 1 качан. Для соусу:
лимонний сік - 2 ч. ложки; майонез - 2 ст. ложки. Приготування Яйця відварюємо, чистимо і ріжемо кружальцями. Капусту шаткуємо тоненькою соломкою, а морква подрібнюємо скибочками і разом з горошком відварюємо в підсоленій воді хвилин 5 а потім відкидаємо на друшляк. Для соусу з'єднуємо майонез з лимонним соком. Тепер перекладаємо всі інгредієнти в миску, заправляємо соусом, перемішуємо і прикрашаємо свіжою зеленню.
Рецепт літнього салату з капустою
Інгредієнти: капуста білокачанна - 300 г; часник - 3 зубчики; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; цукровий пісок - 2 ч. ложки; морква - 1 шт.; оцет - 1 ч. ложка; спеції. Приготування Для приготування річного салату з капустою і морквою качан промиваємо холодною водою і нарізаємо тоненькою соломкою. Цибулину і моркву чистимо і подрібнюємо на крупній терочке, а часник пропускаємо через прес. Всі овочі перекладаємо в глибоку миску, заправляємо рослинним маслом, оцтом і посипаємо сіллю. Гарненько перемішуємо і подаємо готовий салат до столу.