Салати в азіатському стилі нерідко включають у свій склад м'ясо птиці, не стане винятком і пекінська версія закуски. Легке страва з хрустких листя пекінської капусти свіжої і ніжною курятини обов'язково стане вашим фаворитом.
Салат з курки і ананаса з пекінською капустою
Інгредієнти: вода - 750 мл; соєвий соус - 80 мл; цукор - 3 ст. ложки; імбир - 1 шматочок (6 см); кориця - 1 паличка; кардамон - 8 шт.; аніс - 3 зірочки; куряче філе - 600 г; капуста пекінська - 1 шт.; ананас - 600 г; листя м'яти - 3/4 ст.; листя коріандру - 3/4 ст.; лайязикай сік - 60 мл; рибний соус - 2 ст. ложки; гострий перець чилі - за смаком. Приготування У воді розчиняємо столову ложку цукру, соєвий соус, додаємо імбир, корицю, аніс і кладемо куряче філе . Відварюємо курку до повної готовності, охолодити і дрібно нарізаємо. Зберігаємо 125 мл отриманого бульйону, яким і заливаємо нарізану куру.
Для соусу змішуємо цукор, що залишився з соком лайма, чилі і рибним соусом. У салатнику з'єднуємо свіжу зелень, нарізану капусту, шматочки ананаса і курятини. Поливаємо пекінський салат з куркою заправкою і подаємо до столу.
Якщо ви хочете додати страві більше текстури, то приготуйте салат з пекінською капустою, куркою і сухариками.
Салат з пекінською капустою, куркою і виноградом
Інгредієнти: філе кури - 2 шт.; яблуко кисле - 1 шт.; капуста пекінська - 1 качан; червоний виноград - 1/3 ст.; селера - 2 стебла; червоний цибуля - 1/4 шт.; сік лимона - 1 ст. ложка; майонез - 1/3 ст.; кріп - 1 ч. ложка; сіль, перець. Приготування Змішуємо нашатковану капусту з тонкими скибочками яблука, половинками винограду, скибочками селери і тонкими півкільцями червоного цибулі. Додаємо в салат трохи зелені кропу і розібране на волокна куряче філе. Заправляємо блюдо сумішшю майонезу, соку лимона або лайма, солі і перцю.
Якщо ви хочете додати страві невелику родзинку, приготуйте салат з пекінською капустою і копченою куркою, замість відвареної.
Рецепт пекінського салату з куркою і кукурудзою
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 качан; кукурудза - 1/3 ст.; чорна квасоля - 1/3 ст.; томати - 1 шт.; петрушка - 2 ст. ложки; сир чеддер тертий - 3/4 ст.; куряче філе - 1 шт.; соус ранч - 3 ст. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка. Приготування Змішуємо нашатковану капусту з шматочками помідорів, кукурудзи, квасолею, петрушкою і крупно натертим твердим сиром. Посипаємо блюдо петрушкою, поверх розподіляємо волокна відвареної кури і поливаємо блюдо соусом з заправки ранч і соєвого соусу . Подаємо салат з пекінською капустою, кукурудзою і куркою до столу відразу після приготування.