Втомилися від одноманітних смакових поєднань, тоді приділіть час кулінарних експериментів і зупиніть свою увагу на рецепти страв з яловичиною. Смачне і соковите м'ясо складе ідеальну компанію стиглим томатів, зелені і ще декільком базовим інгредієнтів, про яких ми поговоримо докладно далі.
Салат з яловичиною, помідорами і сиром
Інгредієнти: Для салату:
стейк з яловичини - 250 г; томати - 250 г; карамелізований цибуля - 1/2 ст.; блакитний сир - 80 г; горіхи пекан - 1/3 ст.; виноград без кісточок - 1/2 ст.; рукола - пучок; масло оливи. Для заправки:
діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; масло оливи - 1 ст. ложка. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Помідори миємо, розрізаємо навпіл і розкладаємо по покритому пергаментом противеню. Поливаємо маслом скибочки, приправляємо за смаком і запікаємо близько півгодини.
На плоску тарілку викладаємо жменю рукколи, поверх розміщуємо скибочки карамелізованого цибулі, блакитного сиру, горіхів і запечених томатів.
Обсмажуємо яловичі стейки на грилі до досягнення бажаного ступеня готовності, нарізаємо їх і викладаємо поверх салату. Посипаємо блюдо залишилися сиром і поливаємо заправкою.
Салат з яловичиною, помідорами та болгарським перцем
Інгредієнти: яловичий стейк - 600 г; яєчний майонез - 60 г; хрін - 1 ч. ложка; авокадо - 1 шт.; сік лайма - 2 ст. ложки; крес-салат - 1 жменя; солодкий перець - 1 шт.; огірок лівійський - 1 шт.; томати черрі - 250 г; лук фіолетовий - 1 шт. Приготування Яловичий стейк щедро посипаємо міксом з солі і меленого перцю, а потім обсмажуємо на розпеченому грилі протягом 2 хвилин. Щоб соки не залишили м'ясо при нарізуванні, йому необхідно відпочити близько 10 хвилин.
Тим часом ми встигаємо зайнятися овочами: миємо й нарізаємо огірок, солодкий перець, червоний лук, авокадо , томати і змішуємо їх з салатом. Поверх розкладаємо шматочки яловичини і поливаємо все майонезом з хріном і соком лайма.
Тайський салат з яловичиною і помідорами
Інгредієнти: Для салату:
рослинне масло - 2 ст. ложки; стейк - 400 г; латук - 100 г; листя м'яти, коріандру - 1 пучок; бобові паростки - 1 ст.; томати черрі - 1 ст.; огірок - 1 шт.; цибуля червоний - 1 шт. Для заправки:
соус солодкий чилі - 1/3 ст.; сік лайма; рибний соус - 2 ч. ложки; зубчик часнику - 1 шт. Приготування На тарілці змішуємо зелень з нарізаними овочами. Стейк швидко обсмажуємо, нарізаємо і викладаємо поверх овочевий подушки. Поливаємо салат заправкою з суміші двох видів азіатських соусів, соку лайма і розтертого в пасту часнику.