Вернуться назад Распечатать

Салат з часником і кальмаром

Салат з часником і кальмаром
Поєднання сирого часнику з морепродуктів, як і, власне, будь-якими інгредієнтами, призводить до нещадного перебиванию смаку інших інгредієнтів різкими часниковими нотками. Запобігти цьому можна одним простим прийомом - запіканням часнику або його спільної обсмаженням/маринуванням з іншими інгредієнтами.

Рецепт салату з часником і кальмаром


Інгредієнти:

  • кальмари (маленькі) - 15 кг;

  • часник - 2 зубчики;

  • гострий перець чилі - 1 шт.;

  • олія оливкова - 80 мл;

  • томати вялені - 110 г;

  • каперси - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 2 ст. ложки;

  • квасоля консервована біла - 800 г;

  • мікс салату - 150 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати салат з часником і кальмаром, головоногих слід очистити від нутрощів, видалити плівки і хорду, а потім розрізати навпіл або на чотири частини. Змішуємо дрібно нарізаний часник з перцем чилі без насіння і столовою ложкою олії. Поливаємо отриманим маринадом кальмарів і залишаємо їх маринуватися близько двох годин.
    З решти масла робимо заправку, збивши з допомогою блендера сушені томати, каперси, петрушку і додавши солі з перцем за смаком. Мариновані кальмари обсмажуємо на грилі близько 2 хвилин, а потім змішуємо їх з квасолею, салатом і томатною заправкою.

    Салат з часником, кальмаром і сметаною


    Інгредієнти:

  • кальмар - 1 тушка;

  • креветки - 200 г;

  • корнішони - 1 жменя;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • зубчики часнику - 2 шт.;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • кріп - пучок;

  • сік лимона - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Кальмари і очищені креветки відварюємо до готовності і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо корнішони і солодкий перець . Любителі селери можуть також додати дрібно нарізаний стебло. З'єднайте підготовлені інгредієнти разом.
    Запечені зубчики часнику розминаємо в пюре за допомогою вилки і змішуємо зі сметаною, майонезом, нарізаною зеленню кропу і лимонним соком. Заправляємо салат ніжним соусом і подаємо до столу.

    Салат з часником, кальмаром і сиром


    Інгредієнти:

  • кальмари - 500 г;

  • шинка прошутто - 3 скибочки;

  • Салат з часником і кальмаром

  • апельсини - 2 шт.;

  • сир фета - 1/2 ст.;

  • бальзамічний оцет - 3 ст. ложки;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • зубчики часнику - 2 шт.;

  • олія оливкова;

  • молодий шпинат - 4 ст.


  • Приготування
    Кальмари нарізаємо і обсмажуємо з подрібненим часником. Розкладаємо готових молюсків на листі шпинату разом з сегментами апельсина. Посипаємо все сиром фета, поливаємо медом і маслом.