Поєднання сирого часнику з морепродуктів, як і, власне, будь-якими інгредієнтами, призводить до нещадного перебиванию смаку інших інгредієнтів різкими часниковими нотками. Запобігти цьому можна одним простим прийомом - запіканням часнику або його спільної обсмаженням/маринуванням з іншими інгредієнтами.
Рецепт салату з часником і кальмаром
Інгредієнти: кальмари (маленькі) - 15 кг; часник - 2 зубчики; гострий перець чилі - 1 шт.; олія оливкова - 80 мл; томати вялені - 110 г; каперси - 1 ст. ложка; петрушка - 2 ст. ложки; квасоля консервована біла - 800 г; мікс салату - 150 р. Приготування Перед тим, як приготувати салат з часником і кальмаром, головоногих слід очистити від нутрощів, видалити плівки і хорду, а потім розрізати навпіл або на чотири частини. Змішуємо дрібно нарізаний часник з перцем чилі без насіння і столовою ложкою олії. Поливаємо отриманим маринадом кальмарів і залишаємо їх маринуватися близько двох годин.
З решти масла робимо заправку, збивши з допомогою блендера сушені томати, каперси, петрушку і додавши солі з перцем за смаком. Мариновані кальмари обсмажуємо на грилі близько 2 хвилин, а потім змішуємо їх з квасолею, салатом і томатною заправкою.
Салат з часником, кальмаром і сметаною
Інгредієнти: кальмар - 1 тушка; креветки - 200 г; корнішони - 1 жменя; сметана - 2 ст. ложки; перець болгарський - 1 шт.; зубчики часнику - 2 шт.; майонез - 2 ст. ложки; кріп - пучок; сік лимона - 1 ст. ложка. Приготування Кальмари і очищені креветки відварюємо до готовності і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо корнішони і солодкий перець . Любителі селери можуть також додати дрібно нарізаний стебло. З'єднайте підготовлені інгредієнти разом.
Запечені зубчики часнику розминаємо в пюре за допомогою вилки і змішуємо зі сметаною, майонезом, нарізаною зеленню кропу і лимонним соком. Заправляємо салат ніжним соусом і подаємо до столу.
Салат з часником, кальмаром і сиром
Інгредієнти: кальмари - 500 г; шинка прошутто - 3 скибочки; апельсини - 2 шт.; сир фета - 1/2 ст.; бальзамічний оцет - 3 ст. ложки; мед - 3 ст. ложки; зубчики часнику - 2 шт.; олія оливкова; молодий шпинат - 4 ст. Приготування Кальмари нарізаємо і обсмажуємо з подрібненим часником. Розкладаємо готових молюсків на листі шпинату разом з сегментами апельсина. Посипаємо все сиром фета, поливаємо медом і маслом.