Салат зі свинячих вух - оригінальне і вишукане блюдо, яке до того ж чудово підійде в якості закуски до пива. Приготувати це «заморське диво» досить просто, але зате результат вас приємно здивує і порадує. Пропонуємо вам кілька рецептиков салату зі свинячими вухами, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Корейський салат зі свинячих вух
Інгредієнти: червонокачанна капуста - 05 вилка; сухий коріандр - щіпка; чорний кунжут - 5 г; куркума - 1 ч. ложка; лавровий лист - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 100 мл; морква - 05 шт.; спеції; столовий оцет - 2 ст. ложки; свиняче вухо - 200 г; часник - 3 зубчики. Приготування Відварне свиняче вухо шаткуємо тоненькою соломкою. Зелений перчик обробляємо і теж подрібнюємо смужками. Моркву чистимо і натираємо на терочке, а цибулька нарізаємо півкільцями. Червонокачанну капусту шаткуємо і розминаємо руками. Часник подрібнюємо і змішуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці. В ковшичек наливаємо рослинне масло, додаємо оцет, додаємо спеції, нагріваємо на плиті 30 секунд і заливаємо отриманим маринадом овочі. Гарненько перемішуємо, даємо салатик промаринуватися і подаємо до столу, присипавши кунжутом.
Рецепт салату з свинячих вух
Інгредієнти: свиняче вухо - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 3 зубчики; цукор - щіпка; масло рослинне - 100 мл; яблучний оцет - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Свиняче вухо промиваємо, чистимо ножичком і замочуємо в холодній воді на ніч. Вранці знову гарненько миємо, заливаємо чистою водою і ставимо варитися на 2-3 години. За цей час вухо добре розм'якне. Обережно виймаємо його з каструлі і залишаємо остигати. Далі шаткуємо м'ясо соломкою. У каструльку наливаємо соняшникова масло з оцтом і доводимо до кипіння. Моркву натираємо на терочку по-корейськи, кидаємо в приготований маринад додаємо свиняче вухо, перемішуємо і щедро присипаємо спеціями. Доводимо все до кипіння, проварюємо хвилинки 2 а потім знімаємо з вогню. Даємо страви повністю охолонути, виймаємо вміст каструлі шумівкою і подаємо готовий салат зі свинячими вушками до столу!
Китайський салат з свинячих вух
Інгредієнти: свинячі вушка - 4 шт.; вода - 4 ст.; яблучний оцет - 4 ст. ложки; соус соєвий - 7 ст. ложок; цукор - 1 ст. ложка; імбир - 1 скибочка; кориця - 1 паличка; аніс - 2 зірочки; коріандр - за смаком. Приготування Вушка гарненько обробляємо, чистимо і промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо їх в каструлю, додаємо очищений імбир, вливаємо оцет, соєвий соус, всипаємо цукор, додаємо корицю і аніс. Заливаємо м'ясо водою, доводимо до кипіння, зменшуємо полум'я і варимо протягом 5-6 годин. Тепер акуратно дістаємо їх з бульйону, проціджуємо і шаткуємо тоненькими смужками. Коріандр промиваємо і нарываем на шматочки руками. Вушка заливаємо трохи бульйончик, прикрашаємо коріандром і подаємо до столу.
Салат з копчених свинячих вух
Інгредієнти: копчене свиняче вухо - 1 шт.; яйце - 3 шт.; горошок зелений - 05 банки; цибулина - 1 шт.; майонез - за смаком; спеції. Приготування Копчені вушка шаткуємо тонкою соломкою. Яйця відварюємо, чистимо і розрізаємо смужками. Цибулину очистити, подрібнюємо, обдаємо окропом і залишаємо хвилин на 10. Зелений горошок проціджуємо і складаємо всі інгредієнти в салатник. Заправляємо майонезом, спеції, перемішуємо, даємо салатик з копченого свинячого вуха настоятися хвилин 5 і розкладаємо по тарілках.
Салат з свинячих вушок з огірком
Інгредієнти: свиняче вухо - 1 шт.; свіжі огірки - 3 шт.; часник - 1 зубчик; кунжут - 1 ч. ложка; оцет рисовий - 1 ст. ложка; кунжутне масло - 2 ст. ложки; спеції і приправи; соєвий соус - 2 ст. ложки. Приготування Відварені вушка нарізаємо соломкою, огірки більш тонко шаткуємо, а перець дрібно нарізаємо. Все змішуємо, додаємо оцет, подрібнений часничок і соєвий соус . Перед подачею салат з свинячого вуха присипаємо кунжутом.