Вернуться назад Распечатать

Салат з копченою ковбасою

Салат з копченою ковбасою
Салат з копченою ковбасою підійде як для святкового столу, так і для простого сімейного вечері. Готується він досить швидко і просто, особливо якщо заздалегідь, на ніч, підготувати необхідні інгредієнти. Пропонуємо вам кілька рецептиков, а ви самі вибирайте на свій смак.

Салат з квасолею, копченою ковбасою і сухариками


Інгредієнти:

  • квасоля червона суха - 05 ст.;

  • яблуко зелене - 2 шт.;

  • цибулина червона - 1 шт.;

  • спеції;

  • майонез - за смаком;

  • копчена ковбаса - 300 г;

  • оцет столовий - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Червону суху квасолю заливаємо холодною водою і залишаємо на 2 години набухати. Потім міняємо воду, ставимо на вогонь і варимо до повної готовності. Ковбасу шаткуємо тоненькою соломкою, а червону цибулину чистимо, розрізаємо півкільцями і замочуємо її на 10 хвилин в оцті. Відварену квасолю відкидаємо на друшляк і охолодити. Яблука ріжемо тоненькою соломкою і змішати в салатниці всі підготовлені продукти. Заправляємо салат домашнім майонезом , перемішуємо й подаємо.

    Салат з копченою ковбасою і свіжим огірком


    Інгредієнти:

  • копчена ковбаса - 200 г;

  • консервована солодка кукурудза - 1 банка;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • яйце варене - 3 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо заздалегідь разом з шкіркою, охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Копчену ковбасу шаткуємо дрібними шматочками і складаємо інгредієнти в салатник. Банку з консервованою кукурудзою відкриваємо, акуратно виливаємо рідину вилити і викидаємо кукурузку до овочів. Свіжі огірочки промиваємо, дрібно нарізаємо і викладаємо на салат. Сир натираємо на терочке, яйця відварюємо круто, охолоджуємо під водою, чистимо і теж подрібнюємо. Перекладаємо все в салатник, заправляємо майонезом, перемішуємо, солимо і подаємо салат з копченою ковбаскою і кукурудзою на стіл.

    Смачний салат з копченою ковбасою


    Інгредієнти:

  • копчена ковбаса - 300 г;

  • сир твердий - 200 г;

  • помідори свіжі - 3 шт.;

  • часник зубчики;

  • сметана - 8 ст. ложок;

  • спеції;

  • зелень - 1 пучок.


  • Приготування
    З ковбаси знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками невеликих розмірів. Сир теж подрібнюємо скибочками такого ж розміру. Помідори промиваємо, витираємо рушником і шаткуємо. Бажано, щоб розміри інгредієнтів були практично однакові, тоді вони красиво і естетично буде виглядати в тарілці. Зелень промиваємо, трохи обсушуємо і дрібно шаткуємо. Всі підготовлені компоненти кладемо в один посуд і перемішуємо. Після цього розкладаємо простий салат з копченою ковбасою в креманки і зверху кладемо по ложечці соусу. Для його приготування змішуємо окремо видавлені через прес зубчики часничку і сметану. Усе ретельно розмішуємо і подаємо страву до столу.

    Салат «Міністерський» з копченою ковбасою


    Інгредієнти:

  • копчена ковбаса - 400 г;

  • яйце куряче - 4 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • майонез - за смаком;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Салат з копченою ковбасою
    Яйця заздалегідь відварюємо круто, охолодити, акуратненько чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібно нарізаємо ножем. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібненько шаткуємо, замочуємо на 10 хвилин у кипяточке, а потім гарненько промиваємо в холодній воді і обсушуємо на полотенчике.
    Копчену ковбасу звільняємо від упаковки, рубаємо шматочками довільного розміру і перемішуємо всі інгредієнти між собою в глибокій мисці. При необхідності салатик підсолюємо за смаком, присипаємо дрібненько рубаною зеленню і ставимо приблизно на 2 години в холодильник, після чого подаємо до столу і насолоджуємося приголомшливим смаком і виглядом страви.