Макаронні салати, мабуть, кращий винахід кулінарії, адже це блюдо не просто смачне, але і дуже ситна. Більш того, він здатний непогано зберігатися, а це значить, що це ваш арсенал рецептів "на винос" поповниться ще одним цікавим стравою.
Рецепт салату з макаронами і куркою
Інгредієнти: відварені макарони - 3 ст.; огірок - 130 г; томат - 130 г; заморожений зелений горошок - 135 г; майонез - 1 ст.; філе куряче - 250 г; оцет винний (червоний) - 2 ст. ложки; суміш італійських трав - 3/4 ч. ложки; часник сушений - 1/4 ч. ложки; пучок зеленого цибулі. Приготування Починаємо з приготування курятини. Промите філе слід відварити в злегка підсоленій воді, а після подрібнити, нарізавши соломкою або розібравши на великі волокна. Огірок ріжемо уздовж навпіл, а потім тонкими кружечками поперек. Помідори нарізаємо кубиками. Змішуємо овочі і відварну курятину з остиглої пастою.
Для приготування соусу домашній майонез змішуємо з подрібненим зеленим луком, оцтом, сушеними травами, часником, а також сіллю і перцем. Заправляємо соусом салат, і негайно пригощаємо їм себе і всіх бажаючих.
Салат з макаронами, беконом і куркою
Інгредієнти: паста - 500 г; яловичина (філе) - 2 шт.; помідори - 2 шт.; сир (тверда моцарела) - 200 г; варена шинка - 500 г; майонез - 1 ст.; зелень цибулі. Приготування Відварюємо Пасту до готовності. Куряче філе теж варимо окремо до повної готовності, а потім нарізаємо кубиками. Тим часом підготуємо інші інгредієнти: бекон і огірки нарізаємо кубиками, а помідори - тонкими часточками. Змішуємо остиглу пасту з курятиною, беконом, тертим сиром моцарелла, огірками та помідорами. Заправляємо салат майонезом, а потім доповнюємо спеціями, виходячи з власного смаку.
Теплий салат з макаронами і куркою
Інгредієнти: паста - 75 г; куряче філе - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт. зубчик часнику - 1 шт.; томати - 200 г; олія оливкова - 60 мл; вершки - 300 мл; рукола. Приготування Відварюємо Пасту у підсоленій воді, а надлишки рідини зливаємо. У сковороді розігріваємо оливкову олію (їдальні ложки буде більш ніж достатньо) і обсмажуємо на ньому нарізане соломкою куряче філе.
На маслі, що смажимо кільця ріпчастої цибулі, додаємо до нього часник і скибочки томатів. Через хвилину заливаємо вміст сковороди вершками, приправляємо за смаком страва, а потім уварюють протягом 3-5 хвилин. Змішуємо вміст сковороди з курою і пастою. Перед сервіровкою салат з макаронів з куркою прикрашаємо свіжою руколою.