Вернуться назад Распечатать

Салат з макаронами і куркою

Салат з макаронами і куркою
Макаронні салати, мабуть, кращий винахід кулінарії, адже це блюдо не просто смачне, але і дуже ситна. Більш того, він здатний непогано зберігатися, а це значить, що це ваш арсенал рецептів "на винос" поповниться ще одним цікавим стравою.

Рецепт салату з макаронами і куркою


Інгредієнти:

  • відварені макарони - 3 ст.;

  • огірок - 130 г;

  • томат - 130 г;

  • заморожений зелений горошок - 135 г;

  • майонез - 1 ст.;

  • філе куряче - 250 г;

  • оцет винний (червоний) - 2 ст. ложки;

  • суміш італійських трав - 3/4 ч. ложки;

  • часник сушений - 1/4 ч. ложки;

  • пучок зеленого цибулі.


  • Приготування
    Починаємо з приготування курятини. Промите філе слід відварити в злегка підсоленій воді, а після подрібнити, нарізавши соломкою або розібравши на великі волокна. Огірок ріжемо уздовж навпіл, а потім тонкими кружечками поперек. Помідори нарізаємо кубиками. Змішуємо овочі і відварну курятину з остиглої пастою.
    Для приготування соусу домашній майонез змішуємо з подрібненим зеленим луком, оцтом, сушеними травами, часником, а також сіллю і перцем. Заправляємо соусом салат, і негайно пригощаємо їм себе і всіх бажаючих.

    Салат з макаронами, беконом і куркою


    Інгредієнти:

  • паста - 500 г;

  • яловичина (філе) - 2 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • сир (тверда моцарела) - 200 г;

  • варена шинка - 500 г;

  • майонез - 1 ст.;

  • зелень цибулі.


  • Приготування
    Відварюємо Пасту до готовності. Куряче філе теж варимо окремо до повної готовності, а потім нарізаємо кубиками. Тим часом підготуємо інші інгредієнти: бекон і огірки нарізаємо кубиками, а помідори - тонкими часточками. Змішуємо остиглу пасту з курятиною, беконом, тертим сиром моцарелла, огірками та помідорами. Заправляємо салат майонезом, а потім доповнюємо спеціями, виходячи з власного смаку.

    Теплий салат з макаронами і куркою


    Інгредієнти:

  • паста - 75 г;

  • куряче філе - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.

  • зубчик часнику - 1 шт.;

  • томати - 200 г;

  • олія оливкова - 60 мл;

  • вершки - 300 мл;

  • рукола.


  • Салат з макаронами і куркою
    Приготування
    Відварюємо Пасту у підсоленій воді, а надлишки рідини зливаємо. У сковороді розігріваємо оливкову олію (їдальні ложки буде більш ніж достатньо) і обсмажуємо на ньому нарізане соломкою куряче філе.
    На маслі, що смажимо кільця ріпчастої цибулі, додаємо до нього часник і скибочки томатів. Через хвилину заливаємо вміст сковороди вершками, приправляємо за смаком страва, а потім уварюють протягом 3-5 хвилин. Змішуємо вміст сковороди з курою і пастою. Перед сервіровкою салат з макаронів з куркою прикрашаємо свіжою руколою.