Червона ікра - не тільки дуже смачний, але і корисний морепродукт. Додавши її в будь-яку страву, ви додасте йому вишуканості, шарму, і воно відразу стане святковим. Пропонуємо вам кілька рецептів салату з червоною ікрою і яйцем.
Салат «Царський» з червоною ікрою і яйцями
Інгредієнти: кальмари - 1 кг; сир - 200 г; червона ікра - 200 г; яйце - 5 шт.; картопля - 4 шт.; майонез - 300 мл Приготування Кальмари відварюємо в киплячій воді рівно 2-3 хвилини, а потім обробляємо і шаткуємо соломкою. Картоплю і яйця окремо варимо до готовності, чистимо і натираємо на середній тертці, а сир подрібнюємо на крупній.
Коли всі інгредієнти підготовлені, переходимо до складання салату: спочатку кладемо кальмари, промазуємо шаром домашнього майонезу , покриваємо рівномірно червоною ікрою, викладаємо картоплю і заправляємо майонезом. Після цього знову кладемо ікру, присипаємо тертим сиром, промазуємо майонезом і прикрашаємо зверху ікрою. Тепер прибираємо блюдо в холодильник і даємо йому постояти хоча б 30 хвилин і, як слід просочитися.
Салат «Олів'є» з червоною ікрою і перепелиним яйцем
Інгредієнти: картопля - 400 г; яйце перепелине - 10 шт; копчена червона риба - 100 г; зелений заморожений горошок - 100 г; огірки малосольні - 4 шт.; майонез домашній - 150 мл; сметана - 100 мл; гілочки кропу для прикраси; червона ікра - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Картоплю відварюємо в мундирі, охолодити, чистимо і шаткуємо кубиками. Перепелині яйця варимо приблизно 10 хвилин після закипання, очищаємо і ріжемо половинками. Зелений горошок відварюємо до готовності і охолодити. Червону рибу теж подрібнюємо кубиками, а огірочки шаткуємо соломкою. Далі перекладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, посипаємо свіжим кропом і заправляємо майонезом і сметаною. Все ретельно перемішуємо, розкладаємо по порційних тарілочках і прикрашаємо зверху червоною ікрою.
Салат «Королівський» з червоною ікрою
Інгредієнти: кальмари - 400 г; палички крабові - 200 г; яйце - 4 шт.; ікра червона - 200 г; майонез для заправки. Приготування Отже, давайте спочатку підготуємо всі інгредієнти. Для цього яйця відварюємо, остуджуємо, очищаємо від шкаралупи і акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Далі натираємо білочки на тертці, а жовтки відкладаємо - вони нам не знадобляться. Крабові палички попередньо розморожуємо, знімаємо плівку і нарізаємо тонкою соломкою. Кальмари промиваємо, чистимо і відварюємо рівно 2 хвилинки.
Потім шаткуємо морепродукти смужками, змішуємо з крабовими паличками і яєчними білками. Зелень кропу обполіскуємо, обсушуємо, подрібнюємо, змішуємо з майонезом і червоною ікрою. Отриманою масою заправляємо наше блюдо і перемішуємо. Готовий смачний салат подаємо в салатник і прикрашаємо зверху залишилася червоною ікрою.
Салат «Перлина» з червоною ікрою
Інгредієнти: червона ікра - 60 г; свіжоморожені кальмари - 100 г; яйце куряче - 2 шт.; заморожені креветки - 100 г; майонез - 3 ч. ложки; яйце перепелине - 2 шт. Приготування Спочатку відварюємо протягом 7 хвилин морепродукти. Потім обережно зливаємо воду і нарізаємо кільця кальмарів дрібними кубиками, а креветки очистити від панцира. Яйця курячі заздалегідь варимо круто і пропускаємо через яйцерезку.
Тепер беремо глибоку тарілку, висипаємо креветки і кальмари, додаємо яйця, трохи червоної ікри і заправляємо майонезом. Гарненько перемішуємо вміст і розкладаємо салат з порційним салатницам, виклавши по колу окантовку з ікри. В серединку кладемо перепелині яйця і подаємо готовий салат з креветок, червоної ікри і кальмарів на стіл.