Вернуться назад Распечатать

Салат з макаронів з помідорами

Салат з макаронів з помідорами
Такі продукти як макарони, або, як кажуть у Європейських країнах - паста, і помідори цілком гармонійно поєднуються за смаком. Це поєднання типово не тільки для італійської кухні, але і часто зустрічається в кулінарних традиціях інших країн європейського Середземномор'я. Використовуючи пасту і помідори в якості основних продуктів, можна готувати різні смачні салати.
Найбільше для салатів підійдуть будь-які короткі макаронні вироби середнього розміру, наприклад, фузіллі (спіральки), пені (пір'я), також вдалий варіант - черепашки та ріжки. Вибирайте тільки якісні макаронні вироби з твердих сортів пшениці (маркування на етикетці «група А»). Помідори краще використовувати стиглі і щільні, не водянисті. Розповімо, як приготувати смачний легкий салат з макаронів з помідорами, тунцем і сиром в середземноморському стилі.

Салат з макаронами, тунцем і томатами


Інгредієнти:

  • макаронні вироби короткі - як на 2 порції;

  • помідори - 3-5 шт. (залежить від розміру);

  • консервований тунець - 1 банка;

  • цибуля ріпчаста (краще білий або червоний салатний) - 1 шт.;

  • перець червоний солодкий - 1 шт.;

  • сир твердий - 150-200 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець гострий червоний;

  • зелень свіжа (базилік, петрушка, розмарин, кінза);

  • олія оливкова ExtraVirgin;

  • оцет натуральний винний або бальзамічний, або лимон.


  • Приготування
    Доводимо до кипіння воду в каструлі, додаємо зовсім трохи оливкової олії (щоб паста потім не злипалися). Закидаємо макарони у киплячу воду і варимо їх aldente, тобто, протягом 5-8 хвилин, не більше, потім окидываем на друшляк, промиваємо водою не.
    Нарізаємо помідори скибочками, цибулю - тонкими півкільцями, а солодкий перець - соломкою. Рубаємо дрібно часник і зелень. Тунця розминаємо виделкою. Сир тремо на тертці.
    Інгредієнти з'єднуємо в салатниці і поливаємо заправкою, приготовленою з суміші оливкової олії з
    Салат з макаронів з помідорами
    оцтом (зразкове співвідношення 3:1), можна додати трохи готової гірчиці . Перемішуємо і скроплюємо соком лимона. До цієї страви добре подати легке світле столове вино і оливки. Твердий сир в салаті можна замінити моцарелою, фетою або сичужним сиром.
    Макарони і помідори люблять не тільки в Європі, але і в Азії. Щоб приготувати салат з макаронів і помідорів паназиатском стилі, виключіть зі складу салату сир. Додайте насіння кунжуту, замініть оливкова олія кунжутним, а оцет - соком лимона або лайма. Також при приготуванні заправки використовуйте соєвий соус. Ось, продукти майже ті ж самі, а салат вийде зовсім іншим.