Такі продукти як макарони, або, як кажуть у Європейських країнах - паста, і помідори цілком гармонійно поєднуються за смаком. Це поєднання типово не тільки для італійської кухні, але і часто зустрічається в кулінарних традиціях інших країн європейського Середземномор'я. Використовуючи пасту і помідори в якості основних продуктів, можна готувати різні смачні салати.
Найбільше для салатів підійдуть будь-які короткі макаронні вироби середнього розміру, наприклад, фузіллі (спіральки), пені (пір'я), також вдалий варіант - черепашки та ріжки. Вибирайте тільки якісні макаронні вироби з твердих сортів пшениці (маркування на етикетці «група А»). Помідори краще використовувати стиглі і щільні, не водянисті. Розповімо, як приготувати смачний легкий салат з макаронів з помідорами, тунцем і сиром в середземноморському стилі.
Салат з макаронами, тунцем і томатами
Інгредієнти: макаронні вироби короткі - як на 2 порції; помідори - 3-5 шт. (залежить від розміру); консервований тунець - 1 банка; цибуля ріпчаста (краще білий або червоний салатний) - 1 шт.; перець червоний солодкий - 1 шт.; сир твердий - 150-200 г; часник - 2 зубчики; перець гострий червоний; зелень свіжа (базилік, петрушка, розмарин, кінза); олія оливкова ExtraVirgin; оцет натуральний винний або бальзамічний, або лимон. Приготування Доводимо до кипіння воду в каструлі, додаємо зовсім трохи оливкової олії (щоб паста потім не злипалися). Закидаємо макарони у киплячу воду і варимо їх aldente, тобто, протягом 5-8 хвилин, не більше, потім окидываем на друшляк, промиваємо водою не.
Нарізаємо помідори скибочками, цибулю - тонкими півкільцями, а солодкий перець - соломкою. Рубаємо дрібно часник і зелень. Тунця розминаємо виделкою. Сир тремо на тертці.
Інгредієнти з'єднуємо в салатниці і поливаємо заправкою, приготовленою з суміші оливкової олії з
оцтом (зразкове співвідношення 3:1), можна додати трохи готової гірчиці . Перемішуємо і скроплюємо соком лимона. До цієї страви добре подати легке світле столове вино і оливки. Твердий сир в салаті можна замінити моцарелою, фетою або сичужним сиром.
Макарони і помідори люблять не тільки в Європі, але і в Азії. Щоб приготувати салат з макаронів і помідорів паназиатском стилі, виключіть зі складу салату сир. Додайте насіння кунжуту, замініть оливкова олія кунжутним, а оцет - соком лимона або лайма. Також при приготуванні заправки використовуйте соєвий соус. Ось, продукти майже ті ж самі, а салат вийде зовсім іншим.