Салат з анчоусами - вишукане й яскраве страва, що прийдеться до смаку всім домочадцям. Незважаючи на велику кількість свіжої зелені, воно виходить досить ситним, але в той же час не обтяжує шлунок і містить багато вітамінів. Пропонуємо вам кілька перевірених рецептиков приготування салату з анчоусами, а який приготувати - виберіть самі!
Салат з анчоусами і каперсами
Інгредієнти: філе анчоуса в маслі - 400 г; яйце перепелине - 6 шт.; каперси великі - 3 ст. ложки; огірок свіжий - 1 шт.; листя салату - 1 пучок; цукор - щіпка; сіль дрібна - щіпка; соус табаско - 3 краплі; сік лимонний - за смаком; олія оливкова - за смаком. Приготування Листя свіжого салату обполіскуємо, струшуємо і розриваємо на дрібні шматочки. Перепелині яйця відварюємо круто, заливаємо холодною водою, чистимо від шкаралупи і розрізаємо навпіл. Огірочок промиваємо, шаткуємо кружечками, а лимонний сік з'єднайте з оливковим маслом, соусом і додаємо спеції. Тепер викладаємо салатні листя в миску, додаємо всі підготовлені інгредієнти, анчоуси, поливаємо заправкою і акуратно перемішуємо. Викладаємо готовий салат на блюдо і подаємо до столу.
Рецепт салату «Цезар з анчоусами»
Інгредієнти: листя салату - 100 г; консервовані анчоуси - 10 шт.; яйце куряче - 2 шт.; сир пармезан - 50 г; батон - 05 шт.; лимон - за смаком; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; олія оливкова - для заправки; спеції. Приготування У батона зрізаємо шкірку, м'якоть подрібнюємо руками на невеликі шматочки, викладаємо на деко, скроплюємо маслом і запікаємо в духовці до золотистого кольору. Яйця відварюємо круто в ковшичке, остуджуємо, чистимо і витягаємо жовтки. Пармезан натираємо на крупній терочке, а з лимона вичавлюємо сік. Тепер розтираємо часничок з чорним перчиком і анчоусами, додаємо гірчицю , яєчні желточки і лимонний сік. Збиваємо соус віночком, поступово підливаючи оливкове масло. Листя салату промиваємо, обсушуємо, нарываем руками, заправляємо соусом і перемішуємо. Зверху викладаємо крутони, прикрашаємо анчоусами і посипаємо тертим сиром.
Салат з анчоусами і в'яленими помідорами
Інгредієнти: свіжі печериці - 4 шт.; в'ялені помідори - 4 шт.; сир твердих сортів - 30 г; часник - 1 зубчик; філе анчоуса - 1 шт.; олія оливкова - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Печериці обробляємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо до золотистого кольору. В'ялені помідори шаткуємо смужками. Часник чистимо, розтираємо з анчоусом в ступці, приправляємо спеціями і розбавляємо маслом. Зелень викладаємо на тарілку, зверху розкладаємо грибочки, помідори, поливаємо заправкою і присипаємо сиром.