Вернуться назад Распечатать

Салат з анчоусами

Салат з анчоусами
Салат з анчоусами - вишукане й яскраве страва, що прийдеться до смаку всім домочадцям. Незважаючи на велику кількість свіжої зелені, воно виходить досить ситним, але в той же час не обтяжує шлунок і містить багато вітамінів. Пропонуємо вам кілька перевірених рецептиков приготування салату з анчоусами, а який приготувати - виберіть самі!

Салат з анчоусами і каперсами


Інгредієнти:

  • філе анчоуса в маслі - 400 г;

  • яйце перепелине - 6 шт.;

  • каперси великі - 3 ст. ложки;

  • огірок свіжий - 1 шт.;

  • листя салату - 1 пучок;

  • цукор - щіпка;

  • сіль дрібна - щіпка;

  • соус табаско - 3 краплі;

  • сік лимонний - за смаком;

  • олія оливкова - за смаком.


  • Приготування
    Листя свіжого салату обполіскуємо, струшуємо і розриваємо на дрібні шматочки. Перепелині яйця відварюємо круто, заливаємо холодною водою, чистимо від шкаралупи і розрізаємо навпіл. Огірочок промиваємо, шаткуємо кружечками, а лимонний сік з'єднайте з оливковим маслом, соусом і додаємо спеції. Тепер викладаємо салатні листя в миску, додаємо всі підготовлені інгредієнти, анчоуси, поливаємо заправкою і акуратно перемішуємо. Викладаємо готовий салат на блюдо і подаємо до столу.

    Рецепт салату «Цезар з анчоусами»


    Інгредієнти:

  • листя салату - 100 г;

  • консервовані анчоуси - 10 шт.;

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • сир пармезан - 50 г;

  • батон - 05 шт.;

  • лимон - за смаком;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - для заправки;

  • спеції.


  • Приготування
    У батона зрізаємо шкірку, м'якоть подрібнюємо руками на невеликі шматочки, викладаємо на деко, скроплюємо маслом і запікаємо в духовці до золотистого кольору. Яйця відварюємо круто в ковшичке, остуджуємо, чистимо і витягаємо жовтки. Пармезан натираємо на крупній терочке, а з лимона вичавлюємо сік. Тепер розтираємо часничок з чорним перчиком і анчоусами, додаємо гірчицю , яєчні желточки і лимонний сік. Збиваємо соус віночком, поступово підливаючи оливкове масло. Листя салату промиваємо, обсушуємо, нарываем руками, заправляємо соусом і перемішуємо. Зверху викладаємо крутони, прикрашаємо анчоусами і посипаємо тертим сиром.

    Салат з анчоусами і в'яленими помідорами


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 4 шт.;

  • в'ялені помідори - 4 шт.;

  • Салат з анчоусами

  • сир твердих сортів - 30 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • філе анчоуса - 1 шт.;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Печериці обробляємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо до золотистого кольору. В'ялені помідори шаткуємо смужками. Часник чистимо, розтираємо з анчоусом в ступці, приправляємо спеціями і розбавляємо маслом. Зелень викладаємо на тарілку, зверху розкладаємо грибочки, помідори, поливаємо заправкою і присипаємо сиром.