Пропонуємо вам кілька рецептів салату з каперсами. Така страва прикрасить ваш стіл і стане основним козирем будь-якого святкового застілля!
Салат з каперсами і тунцем
Інгредієнти: молода картопля - 8 шт.; стручкова зелена квасоля - 180 г; олія оливкова - 130 мл; часник - 1 зубчик; філе тунця - 400 г; гірчиця діжонська - 1 ч. ложка; оцет винний білий - 2 ст. ложки; помідори черрі - 12 шт.; маслини - 90 г; філе анчоуса - 8 шт.; яйце куряче - 2 шт.; каперси - 2 ст. ложки; лимон - 1 шт. Приготування Для приготування салату з анчоусами і каперсами готуємо спочатку всі інгредієнти. Картоплю відварюємо в мундирі, потім зливаємо воду, очищаємо її, нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в миску. У квасолі відрізаємо хвостики, шаткуємо її скибочками і бланшируем приблизно 3 хвилини в киплячій воді. Далі відкидаємо на друшляк, промиваємо під холодною водою і викладаємо до картоплі. Рибу подрібнюємо кубиками і обсмажуємо в гарячому масло на сковороді приблизно 3 хвилини до золотистої скоринки.
Після цього додаємо анчоуси до овочів і перемішуємо. Яйця відварюємо круто, промиваємо в холодній воді, чистимо і розрізаємо ножем на невеликі шматочки. Для приготування заправки змішуємо подрібнений часничок з гірчицею та оцтом, а потім вливаємо оливкове масло і перемішуємо. На дно салатниці викладаємо листя салату, зверху кладемо приготований салат, маслини, подрібнені помідори і каперси. Поливаємо блюдо соусом і прикрашаємо шматочками яєць і анчоусами. Зверху збризкуємо салат з помідорами і каперсами лимонним соком і подаємо до столу.
Салат з каперсами і креветками
Інгредієнти: креветки - 1 кг; картопля - 500 г; каперси - 70 г; майонез - 200 мл; яйце куряче - 5 шт.; креветки - 1 кг; столовий оцет - за смаком; зелень петрушки; спеції. Приготування Креветки промиваємо і відварюємо 15 хвилин в оцті. Картоплю чистимо, варимо до м'якості і нарізаємо кубиками. Курячі яйця відварюємо круто, очищаємо і шаткуємо невеликими шматочками. Тепер, всі приготовані інгредієнти в мисці з'єднуємо, додаємо каперси і заправляємо майонезом. Все ретельно перемішуємо, викладаємо в салатник і прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню петрушечки.
Салат «Олів'є» з каперсами
Інгредієнти: ракові шийки - 85 м; куряча грудка - 90 г; яйце перепелине - 2 шт.; картопля - 150 г; морква - 1 шт.; огірки - 100 г; консервований зелений горошок - 30 г; зелені яблука - 2 шт.; лимон - 05 шт.; зелена цибуля - 4 г; мариновані огірки - 40 г; каперси - 10 г; зерниста гірчиця - 15 г; ворчестерський соус - 10 мл; майонез - 50 мл Приготування Картоплю і моркву миємо й відварюємо протягом 10 хвилин на слабенькому вогні. Курку і яйця варимо в окремій каструльці протягом 8 хвилин. Яблуко очищаємо, шаткуємо кубиками і поливаємо лимонним соком. Потім очищаємо овочі і подрібнюємо разом зі свіжим і солоним огірочком. Каперси розрізаємо навпіл, а цибулю дрібно рубаємо. Складаємо все в миску, додаємо горошок, кладемо майонез, соус, гірчицю і ретельно перемішуємо. Прикрашаємо салат раковими шийками, яблучками і половиночками перепелиних яєць.
Салат з каперсами і куркою
Інгредієнти: куряча грудка - 400 г; вода - 5 ст.; майонез - 50 мл; натуральний йогурт - 50 мл; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; каперси - 3 ст. ложки; червоний виноград - 30 г; горіхи - за смаком; зелений виноград - 30 г; чорний виноград - 30 г; спеції. Приготування Курячі грудки відварюємо до готовності в підсоленій воді, остуджуємо і подрібнюємо м'ясо кубиками. Майонез з'єднайте з йогуртом і гірчицею . Ягідки винограду розрізаємо на половиночки, викладаємо в миску, додаємо курку, каперси, горішки і викладаємо майонезну суміш. Перемішуємо салат і приправляємо спеціями за смаком.