Якщо проста куряча грудка у складі салату вже встигла набити оскому, замініть її копченим курячим окорочком - недорогим, ароматним, жирним і ніжним інгредієнтом, який здатний прикрасити будь-яку страву.
Рецепт салату з копченим окорочком і сиром
Інгредієнти: шинка прошутто - 3 скибочки; оливкова олія - 1 1/2 ст. ложки; листя свіжого зеленого базиліка - 2/3 ст.; копчений курячий окорочок - 320 г; виноград - 600 г; листя селери - 1 /2 ст.; волоський горіх (ядра) - 55 г; блакитний сир - 60 р. Приготування На грилі або деку духовці обсмажуємо смужки прошутто в протягом 3 хвилин. Готуємо заправку з оцту та олії. Розбираємо копчену куру на великі волокна і викладаємо поверх подушки з листя базиліка і селери. Посипаємо блюдо виноградом, горіхами, сухарями з прошутто і сиром. У довершенні заправляємо закуску і можна подавати до столу.
Салат з печерицями та копченим окорочком
Цей смачний і дуже калорійний салат стане в нагоді не тільки на святковому столі, адже краще наповнення для сендвіча важко придумати.
Інгредієнти: печериці - 250 г; курячий окорочок (копчений) - 1 шт.; майонез - 40 г; стебло селери - 60 г; пучок зеленої цибулі; сік 1/4 лимона; копчена паприка - 5 г; пара крапель "Табаско". Приготування Нарізані гриби припускаємо на рослинному маслі до отримання золотистої скоринки. Подрібнюємо стебло селери, змішуємо його з печерицями і розібраним на дрібні волокна курячим окорочком. Додаємо в салат зелений лук і перемішуємо. Змішуємо майонез з лимонним соком, гострим соусом і копченої паприкою. Заправляємо салат з копченим окорочком і грибами, і охолоджуємо його перед подачею.
Салат з копченого курячого стегенця з ананасом
Інгредієнти: ананас - 250 г; латук - 1 головка; копчений курячий окорочок - 400 г; авокадо (великий) - 1 шт.; мигдальні пелюстки - 1/4 ст.; оливкова олія - 35 мл; гірчиця зернова - 15 р. Приготування Головку латуку розбираємо на листя, миємо, обсушуємо і розриваємо їх руками. Розбираємо стегенце на великі волокна і викладаємо поверх салатною подушки. Поруч же розподіляємо скибочки авокадо і ананаса. З масла і гірчиці робимо заправку, якій і поливаємо салат. У довершенні прикрашаємо закуску пелюстками мигдалю.
Смачний салат з копченим окорочком
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 головка; томати - 3 шт.; копчений курячий окорочок - 400 г; твердий сир - 300 г; майонез для заправки; солоні крекери або сухарики. Приготування Качан капусти розбираємо на листя і розриваємо їх руками. Курятину також розбираємо руками на волокна, або ріжемо кубиками - за бажанням. Твердий сир і помідори ріжемо кубиками однакового розміру. Додаємо підготовлені інгредієнти до листя капусти, заправляємо все майонезом і подаємо до столу, попередньо посипавши сухарями або солоними крекерами.
Салат з копченим курячим окорочком
Інгредієнти: латук - 1 головка; курячий окорочок (копчений) - 350 г; авокадо - 1 шт.; паростки гороху - 50 г; волоський горіх - 100 г; апельсиновий сік - 120 мл; журавлинний соус - 100 г; зернова гірчиця - 1 1/2 ч. ложки. Приготування Приготування салату елементарно просто. Головку розбираємо на листя латуку і рвемо руками. Змішуємо салат з гороховими паростками. Склад зеленої подушки можна змінювати в залежності від власних уподобань, цілком підійдуть рукола, шпинат молодий, цикорій. Поверх салатною подушки розкладаємо скибочки авокадо і розібрану на волокна курятину. Посипаємо салат волоським горіхом. Із соку, журавлинного соусу і гірчиці робимо соус і поливаємо їм салат. Відразу ж подаємо закуску до столу, обов'язково супроводжуючи її скибочкою свіжого хліба.