Кальмар - це корисний низькокалорійний морепродукт. З ним можна приготувати багато смачних страв. А зараз ми розповімо, як приготувати смачні і прості салати з кальмарів. Любителі смачно і корисної їжі, напевно, оцінять їх по достоїнству.
Простий салат з кальмарів
Інгредієнти: очищені кальмари - 3 шт.; солодкий перець - 1 шт.; стебла селери - 4 шт.; листовий салат; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 20 мл; лимонний сік - 20 мл; сіль, сушений чебрець. Приготування Кальмари проварюємо 2 хвилини від моменту закипання. Потім нарізаємо кільцями. З'єднуємо сік лимона і оливкову олію, додаємо роздавлений часник, сіль і притрушиваем сушеним чебрецем. Гарненько перемішуємо і даємо отриманого соусу настоятися. Після цього часник витягаємо, так як від нього нам потрібен був тільки аромат. У глибоку миску викладаємо рвані руками листя зеленого салату. Болгарський перець чистимо і нарізаємо соломкою, відварені кальмари ріжемо кільцями. Стебла селери нарізаємо кубиками. Відправляємо інгредієнти в салатник і перемішуємо. Поливаємо салат підготовленої заправкою і знову перемішуємо.
Найпростіший салат з кальмарами
Інгредієнти: свіжоморожені кальмари - 1 кг; цибуля - 1 шт.; цукор - щіпка; зелень, майонез. Приготування Спочатку кальмари чистимо. Найзручніше це робити, поки вони ще не розтанули. Також знаходимо і видаляємо у тушках хорди. Підготовлене філе кальмарів промиваємо та нарізаємо смужками. У киплячу підсолену воду закладаємо нарізані кальмари, додаємо лавровий лист і варимо 2 хвилини, потім витягуємо їх за допомогою шумівки. Зелень подрібнюємо, а цибулю ріжемо півкільцями, посипаємо його сіллю і цукром, добре перемішуємо і розминаємо руками. Після цього викладаємо цибулю на кальмари, туди ж відправляємо подрібнену зелень і заправляємо салат майонезом.
Простий салат з консервованих кальмарів
Інгредієнти: консервовані кальмари - 1 банка (250 г); твердий сир - 80 г; яйця - 2 шт.; огірок - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; зелень - 1 пучок; сіль, перець, майонез - за смаком. Приготування З кальмарів зливаємо рідину і нарізаємо соломкою. Сир тремо на тертці, огірок і яйця нарізаємо кубиками. Цибулю дрібно кришимо і подрібнюємо зелень. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, солимо, перчимо і заправляємо салат майонезом.
Найпростіший салат з кальмарів
Інгредієнти: кальмари свіжоморожені - 3 шт.; солодкий перець - 2 шт.; оливки - 05 банки; білий салатний цибуля - половинка; огірки - 1 шт.; помідори черрі - 200 г; листя салату - на смак; часник - 2 зубчики. Для заправки:
олія оливкова - 30 мл; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; соус соєвий - 1 ст. ложка; чорний мелений перець, сіль - за смаком. Приготування Інгредієнти для заправки поміщаємо в банку, закриваємо її кришкою і добре струшуємо, щоб соус став однорідної консистенції. 1 зубчик часнику ріжемо на 4-5 частин і обсмажуємо її на рослинній олії, потім
виймаємо і викидаємо. Кальмари розморожуємо, миємо й чистимо. Потім нарізаємо їх тонкими кільцями, викладаємо на сковороду з часниковою олією і на сильному вогні смажимо 2 хвилини.
Після цього знімаємо з вогню, збризкуємо соєвим соусом, накриваємо сковороду кришкою і залишаємо хвилин на 5. Помідори черрі ріжемо навпіл. Огірок нарізаємо кружечками, цибулю - півкільцями, а перець - тонкими смужками. Часник дрібно рубаємо ножем. Листя салату рвемо руками і викладаємо на дно глибокої миски. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо оливки, заправляємо салат соусом, викладаємо на листя зеленого салату і відразу подаємо до столу.