Свіжі печериці використовуються для приготування салатів дуже часто, і не варто боятися їх вживання. Шматочки термічно необроблених покупних грибів не несуть абсолютно ніякої небезпеки, більш того, вони роблять страву куди більш легким. Якщо ви вже побороли забобони і готові приготувати апетитний свіжий салат, то рецепти далі прийдуть вам на допомогу.
Салат зі свіжими печерицями і прошутто - рецепт
Інгредієнти: печериці - 300 г; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; оливкова олія - 4 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; шинка прошутто - 6 скибочок; свіжий молодий шпинат - 75 р. Приготування З бальзамічного оцту, олії, солі і перцю робимо швидку і легку заправку, прошутто збивши суміш віночком.
Печериці ріжемо тонкими пластинами і перемішуємо з молодими листям вимитого і обсушенного свіжого шпинату. На сковороді підсушуємо скибочки прошутто і викладаємо їх зверху. Поливаємо салат заправкою перед подачею на стіл.
Гострий салат з свіжих печериць - рецепт
Інгредієнти: оливкова олія; томати черрі - 500 г; печериці - 400 г; каперси - 2 ст. ложки; гострий перець чилі - 1 шт.; мікс салату - 80 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; червоний винний оцет - 2 ст. ложки; листя базиліка - 1 ст. ложка. Приготування Невеликі томати цілком кладемо на сковороду гриль і обсмажуємо з усіх боків до тих пір, поки з них не буде сходити шкірка (це займе близько 5 хвилин). Готові помідори злегка остуджуємо і кладемо в салатник разом із зеленню, каперсами і нарізаними шампіньйонами. Зверху посипаємо салат тонкими скибочками перцю чилі (без насіння!).
Часник перетираємо в пасуть з сіллю і перцем, додаємо часникову пасту до масла і оцту. Довершаем заправку свіжою зеленню і поливаємо нею салат.
Салат з печерицями, свіжим огірком і куркою
Ситний салат з куркою і грибами, приготований на італійський манер, стане кращою прикрасою святкового столу.
Інгредієнти: печериці - 200 г; свіжий огірок - 1 шт.; куряче філе - 150 г; лимон - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець; пармезан - 50 г; зелень петрушки - 1 пучок. Приготування
Очищені печериці нарізаємо тонкими скибочками. Також тонко ріжемо і свіжий огірок. За допомогою гострого ножа або ножа для чищення овочів нарізаємо сир пелюстками. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник з зеленню петрушки.
Збиваємо 2 столові ложки оливкової олії з ложкою лимонного соку, а також дрібкою солі і перцю. Заправляємо салат отриманим соусом і перемішуємо.
Салат з свіжих грибів шампіньйонів
Цей легкий у приготуванні літній салат ідеально підходить для меню адептів сирого живлення і просто тих, хто стежить за своєю фігурою і здоров'ям.
Інгредієнти: салат латук - 1 головка; свіжі печериці - 300 г; кабачок (маленький) - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; мед - 2 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; кунжут. Приготування Для приготування заправки збиваємо мед з оливковою олією і бальзамічним оцтом. Додаємо до суміші пропущений через прес часник, а також трохи солі і перцю. Очищені печериці і вимитий і висушений кабачок нарізаємо тонкими пластинами і змішуємо в салатнику. Туди ж кладемо нарізану тонкою соломкою болгарський перець і тонкі кільця цибулі. З'єднуємо всі інгредієнти разом з листям латуку і поливаємо готової медово-часниковою заправкою. В довершення, посипаємо блюдо насінням кунжуту.