Класичний салат з оселедцем під шубою зазвичай включає у свій склад яйце, тому, щоб віддати данину класиці, ми вирішили приготувати цей салат зі звичним складом інгредієнтів.
Оселедець під шубою з яйцем і яблуком
Інгредієнти: оселедець - 1 шт.; картопля (невеликий) - 2 шт.; морква - 1 шт.; буряк - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; яйця - 3-4 шт.; майонез. Приготування Перед тим, як зробити оселедець під шубою з яйцем, візьмемося за приготування коренеплодів. Морква, картопля і буряк відварюємо окремо один від одного в підсоленій воді. Очищаємо бульби картоплі і натираємо їх на крупній тертці. Аналогічним чином робимо і з морквою і буряком.
Відварюємо яйця круто, чистимо і подрібнюємо їх. Як і коренеплоди, яблука також натираємо на крупній тертці, віджимаємо надлишки соку і збризкуємо їх лимонною кислотою, щоб не потемніли.
Оселедець чистимо і розбираємо на філе. Витягаємо самі дрібні кісточки і нарізаємо рибу невеликими кубиками. Аналогічним чином ріжемо цибулю і ошпарюємо його окропом, після чого змішуємо з оселедцем.
Тепер переходимо до формування салату. На дно салатника кладемо картоплю і змащуємо його майонезом. Поверх розподіляємо оселедець з цибулею та покриваємо їх яблуком, а потім і тертою морквою. Змащуємо майонезом і викладаємо яйця. У довершенні змішуємо натерту буряк з майонезом і викладаємо суміш на верхівку салату.
Оселедець під шубою з яйцем і сиром - рецепт
Інгредієнти: оселедець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; буряк - 1 шт.; картопля - 2 шт.; яйця - 3-4 шт.; твердий сир - 50 г; майонез. Приготування Відварену в мундирах картоплю очищаємо і дрібно нарізаємо. Викладаємо його в основу нашого салату і покриваємо шаром майонезу. Далі розподіляємо шар тертої моркви і знову майонез. Розкладаємо натертий на дрібній тертці сир і покриваємо його відвареними круто і подрібненими яйцями. Знову шар майонезу і оселедець, яку попередньо слід ретельно відокремити від кісток і дрібно нарізати. Покриваємо рибу подрібненим ріпчастою цибулею. Якщо гірчить цибулю обдайте його окропом. Останнім шаром нашого салату буде буряк. Відварену і очищений коренеплід необхідно дрібно нарізати, а потім змішати з майонезом. Опційно в цей шар також можуть піти сіль з перцем і пропущений через прес зубчик часнику.
Перед подачею салату на стіл його треба поставити в холодильник мінімум на пару годин, а бажано на ніч. Приємного апетиту!