Мандарини годяться не тільки в якості головного передноворічного ласощі, але і як цілорічний елемент оригінальних, ситних і легких салатів. Спробуйте втілити в життя один з нижепредставленных рецептів та гарантуємо - ви не залишитеся розчарованими.
Салат з мандаринами і куркою
Інгредієнти: салат латук - 1 головка; куряче філе - 1 шт.; мигдальні пелюстки - 1/4 ст.; мандарин - 1 шт.; солодкий перець - 1 шт.; скляна локшина - 1/2 ст.; лимонний сік - 1 ч. ложка; соєвий соус - 2 ст. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Скляну локшину заливаємо окропом, дістаємо через хвилину і обдаємо холодною водою. Нарізаємо локшину на 3 частини і залишаємо стекти від надлишків рідини. Куряче філе обсмажуємо на грилі до повної готовності, охолодити і розбираємо на волокна. Мандарини чистимо від шкірки, поділяємо на часточки і знімаємо з часточок плівки.
Латук промиваємо холодною водою, обсушуємо, рвемо руками і викладаємо в салатник. Поверх розкладаємо курятину, мандарини, посипаємо все мигдалевими пелюстками, додаємо тонку соломку червоного перцю і скляну локшину. З лимонного соку, соєвого соусу і масла робимо заправку і поливаємо нею салат.
Рецепт салату з мандаринами і сиром
Інгредієнти: салат латук - 2 головки; мандарини - 2 шт.; сир горгонзола - 1/2 ст.; інжир - 2 шт.; винний оцет - 2 ст. ложки; оливкова олія - 4 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Латук розбираємо на листя і промиваємо. Салат рвемо руками і укладаємо на плоске блюдо. Зверху розкладаємо очищені від плівок часточки мандарина, половинки інжиру і розкришений сир горгонзола. З оцту, олії, солі і перцем робимо просту заправку і поливаємо нею наш салат.
Фруктовий салат з мандаринами
Найбільш очікуваними салатами є фруктові салати з мандариновими часточками. Вони виходять дуже ситними і солодкими, а тому, напевно припадуть до смаку дітям і дорослим.
Інгредієнти: консервовані ананаси - 240 г; мандарини - 300 г; сметана - 240 г; яблуко - 1 шт.; кокосова стружка - 1 ст.; мед - за смаком; зефір маршмеллоу - 1 ст. Приготування Консервовані ананаси нарізаємо кубиками. Мандарини розбираємо на часточки і очищаємо від плівок. Яблука чистимо і ріжемо невеликими кубиками, після чого, за бажанням, їх можна збризнути лимонним соком. Змішуємо в салатнику фрукти з кокосовою стружкою і маршмеллоу. Мед з'єднайте зі сметаною і заправляємо сумішшю салат з яблук і мандаринів. Перед подачею салату слід постояти в холодильнику не менше години. За цей час зефір розбухне і стане в'язким.
Салат з креветками та мандаринами
Простий салат з креветок з мандаринами має у своєму основному складі лише 3 інгредієнта, які, блискуче поєднуючись між собою, в черговий раз доведуть вам, що смачні страви не обов'язково повинні бути складними в приготуванні.
Інгредієнти: тигрові креветки - 7-8 шт.; мандарини консервовані - 1 банка; лимон - 1/2 шт.; салат латук - 1 головка; сушена журавлина - 1 ч. ложка; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; оливкова олія - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Розігріваємо гриль і кладемо на нього хвости очищених тигрових креветок. Поруч розкладаємо часточки мандаринів. Посипаємо креветки сіллю, перцем і поливаємо соком лимона. Чекаємо, поки креветки стануть рожевими з обох сторін і прибираємо їх з вогню разом з мандаринами.
На блюдо викладаємо вимиті і висушені листя салату латук. Зверху розміщуємо теплі креветки і мандаринові часточки, посипаємо все сушеної журавлиною і поливаємо сумішшю бальзамічного оцту з оливковою олією.