Святковий салат "Соняшник" напевно вже знайомий більшості господинь і виручав багатьох в моменти, коли на стіл слід було подати ситне, красиве і просте у приготуванні блюдо. Щоб ваш арсенал подібних універсальних рецептів поповнювався і далі, ми пропонуємо внести в нього варіацію знаменитого салату з печінкою тріски.
Салат "Соняшник" з печінки тріски
Інгредієнти: печінка тріски - 1 банка; картопля - 3 шт.; яйця - 4 шт.; маслини - 1 банка; майонез; сіль, перець - за смаком; зелень кропу; картопляні чіпси . Приготування Починаємо приготування салату з картоплі, його необхідно відварити у підсоленій воді в мундирах до м'якості. М'який відварна картопля очищаємо, остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками або натираємо на крупній тертці.
Яйця відварюємо круто. Відокремлюємо білки від жовтків і натираємо їх на тертці.
Майонез змішуємо з дрібкою перцю і дрібно нарізаним кропом.
На дно салатника викладаємо шар картоплі і поливаємо його майонезом. Поверх картоплі розкладаємо шматки печінки і посипаємо їх подрібненими яєчними білками. знову промазуємо шари майонезом і розрівнюємо. Фінальним штрихом стане довершення салату подрібненим яєчним жовтком і промальовуємо сітку з майонезу. У кожну комірку сітки кладемо по маслинке, а краю салату прикрашаємо картопляними чіпсами, що імітують листя нашого соняшника.
Салат "Соняшник" з печінкою - рецепт з печінкою тріски і огірком
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; картопля - 3 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; печінка тріски - 1 банка; майонез; сіль, перець - за смаком; свіжий огірок - 2 шт.; картопляні чіпси. Приготування Картоплю відварюємо в мундирах у підсоленій воді. Остуджуємо і натираємо на крупній тертці. Викладаємо натерту картоплю в основу салатника і рясно поливаємо його майонезом. Поверх картоплі викладаємо дрібно нарізаний зелений лук і свіжий огірок. Знову змащуємо
шар салату майонезом. Викладаємо печінку тріски. Так як цей продукт досить жирний сам по собі, промащувати його нічим додатково не потрібно. Завершують салат відварені круто яйця. Спершу на "Соняшник" йдуть терті білки, які слід промазати майонезом і розрівняти, а потім вже і яєчні жовтки.
У такому вигляді ставимо салат "Соняшник" з печінкою тріски в холодильник просочитися на пару годин, а перед самою подачею обрамлялися краю страви картопляними чіпсами, а на шарі тертих жовтків малюємо майонезну сіточку. Любителі маслин можуть покласти їх половинки в комірки сітки - вони будуть імітувати насіння соняшника.