Салати з соняшниковою олією покликані прийти на допомогу тим, хто стежить за фігурою. Сьогодні ми підготували для вас кілька легких рецептів для того, щоб ваш дієтичний раціон був більш різноманітним.
"Райдужний" салат з соняшниковою олією - рецепт
Інгредієнти: морква - 2 шт.; огірок - 2 шт.; червонокачанна капуста - 1 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; мікс з листя салату - 80 г; яєчна локшина - 50 г; лимонний сік - 2 ст. ложки; соняшникова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; тертий імбир - 1/2 ч. ложки. Приготування Моркву миємо, чистимо й нарізаємо тонкою соломкою. Аналогічним чином огірок ріжемо. Капусту тонко шаткуємо. Зелену цибулю подрібнюємо. Запарюємо яєчну локшину окропом і залишаємо підійти до повної готовності, після чого промиваємо холодною водою. Змішуємо овочі і холодну локшину в салатнику, а потім заправляємо отриману суміш заправкою з лимонного соку, соняшникової олії, солі, перцю і тертого імбиру.
Салат на соняшниковій олії - рецепт
Інгредієнти: хамон - 100 г; соняшникова олія - 1/3 ст.; лимонний сік - 2 ст. ложки; мед - 2 ч. ложки; листя руколи - 100 г; цикорій - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; волоський горіх - 35 г; швейцарський сир - 100 р. Приготування Кладемо хамон на суху сковороду і обсмажуємо його до хрускоту. Як тільки він стане ламким, кришимо його на великі шматочки. Швейцарський сир ріжемо тонкими пластинами з допомогою овочерізки. Змішуємо тонкі кільцями цибулі з руколою, цикорієм і сиром. З меду, лимонного соку і масла робимо заправку і поливаємо нею готовий салат. Довершаем блюдо подрібненими горіхами і обсмаженою хамоном.
Салати, заправлені олією
Інгредієнти: брокколі - 1 шт.; цукровий горошок - 100 г; зелений горошок - 2/3 ст.; огірок - 1/2 шт.; авокадо - 1 шт.; мікс салату - 150 г; петрушка, м'ята - по 1 пуску; сік 2 лимонів; соняшникова олія - 100 мл; насіння соняшнику - 3 ст. ложки; сир фета - 100 р. Приготування Відварюємо броколі в підсоленій воді і розбираємо на суцвіття. Також відварюємо зелений горошок. Огірок і авокадо чистимо і нарізаємо кубиками. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник і додаємо салатний мікс з зеленню петрушки і м'яти.
Соняшникова масло збиваємо з лимонним соком, сіллю і перцем. Заправляємо отриманою сумішшю салат і посипаємо його насінням і покришеним сиром фета.
Смачні салати з соняшниковою олією
Інгредієнти: листя м'яти - 2 ст. ложки; зелень кропу - 2 ст. ложки; креветки - 600 г; селера - 2 стебла; свіжий шпинат - 3 ст.; сушені томати - 1/2 ст.; авокадо - 1/2 шт.; горошок - 70 г; червоний цибуля - 1/2 шт.; соняшникова олія - 1/4 ст.; гірчиця - 1 ч. ложка; лимонний сік - 2 ст. ложки; мед - 1/2 ч. ложки. Приготування Креветки відварюємо в підсоленій воді. Молодий шпинат, м'яту, кріп промиваємо холодною водою і обсушуємо. Дрібно ріжемо оселедців і сушені томати, додаємо до них бланшований зелений горошок, скибочки авокадо і з'єднуємо всі з зеленню. Доповнюємо салат тонкими кільцями червоного цибулі і креветками.
Готуємо соус, змішавши соняшникову олію з лимонним соком, медом, гірчицею і дрібкою солі. Поливаємо отриманої заправкою салат і відразу ж подаємо до столу.
Простою зелений салат з соняшниковою олією
Інгредієнти: салат латук - 1 головка; кріп, петрушка, зелена цибуля - 1 пучок; фенхель - 1 цибулина; винний оцет - 2 ст. ложки; оливкова олія - 80 мл Приготування За допомогою шатківниці тонко нарізаємо фенхель і змішуємо його з зеленню і листям салату. З'єднуємо оцет з маслом, сіллю, перцем і поливаємо заправкою готовий зелений салат.