Всім нам доводилося пробувати такий легендарний салат епохи радянського часу, як оселедець під шубою. Дивно, але це страва не втратила своєї актуальності через десятиліття, а лише трохи удосконалювалося завдяки сиру. Саме на сирних рецептах класичного салату ми і вирішили зупинити свою увагу.
Оселедець під шубою з сиром - рецепт
Інгредієнти: оселедець солона - 1 шт.; картопля - 3-4 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; буряк - 1 шт.; морква - 1 шт.; яйця - 4 шт.; твердий сир (тертий) - 3-4 ст. ложки; майонез. Приготування Оселедець поділяємо на філе і очищаємо від кісток. Нарізаємо рибу невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю також подрібнюємо і ошпарюємо. Картоплю відварюємо в мундирах у підсоленій воді. Окремо також варимо буряк і моркву. Яйця відварюємо круто, поділяємо на білки і жовтки і кожну з частин натираємо на тертці. Відварені овочі натираємо на крупній тертці.
Тепер, коли всі підготовлені інгредієнти, можна переходити до складання салату. На дно салатника кладемо шар натертої картоплі і змащуємо його майонезом. Наступним шаром викладаємо "зірку" страви - оселедець, яку попередньо слід змішати з ріпчастою цибулею. Натерту буряк віджимаємо від соку і змішати з майонезом (любителі часнику можуть додати в суміш пропущений через прес зубчик). Розподіляємо бурякову масу по шару оселедця. Поверх буряків кладемо натерту моркву, знову змащуємо її покриваємо майонезом і тертим сиром.
Готовий салат покрийте фінальним шаром майонезу і прикрасьте тертими яйцями.
Як приготувати оселедець під шубою з плавленим сиром?
Інгредієнти: плавлений сир - 1 брикетик; солона оселедець - 1 шт.; картопля - 3 шт.; буряк - 1 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; майонез. Приготування Відварюємо овочі в мундирах, остуджуємо, чистимо і натираємо на тертці. Також натираємо на тертці і очищене від шкірки і насіння яблуко. Подрібнюємо цибулю і ошпарюємо його. Оселедець чистимо від насіння і нарізаємо кубиками. Натираємо на тертці брикет плавленого сиру і приступаємо до складання салату.
В основу страви піде тертий картопля, яку необхідно змастити майонезом. Поверх картоплі викладаємо оселедець з цибулею, а не неї - яблука і моркву. Знову покриваємо салат шаром майонезу, посипаємо плавленим сиром і завершуємо блюдо змішаної з майонезом буряком. Оселедець під шубою з сиром готова. Приємного апетиту!