Персики мають дуже ніжний і вишуканий смак, завдяки якому широко використовуються в різних стравах. Вони відмінно поєднуються з куркою, сиром, креветками та іншими інгредієнтами. Ми розповімо вам сьогодні кілька оригінальних рецептів приготування салатів з персиків.
Рецепт салату з персиками
Інгредієнти: персики - 4 шт.; куряче філе - 200 г; сир - 100 г; оливки - 100 г; майонез. Приготування Персики ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку акуратно і розламуємо кожен фрукт навпіл, витягуючи кісточку. Один персик нарізаємо кубиками і прибираємо його в миску, куди будемо безпосередньо складати салат. Філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиками. Сир шаткуємо дрібними кубиками, а оливки подрібнюємо кільцями. Далі всі інгредієнти змішуємо і заправляємо майонезом. Половинки персиків викладаємо зрізами вгору на плоске блюдо, викладати в поглиблення кожної половинки салат і прикрашаємо його свіжою зеленню.
Салат з персиком і сиром
Інгредієнти: персики - 3 шт.; рукола - 100 г; сир моцарелла - 200 г; сік лимонний - 40 мл; спеції. Приготування Персики промиваємо, просушуємо, розрізаємо на половинки, виймаємо кісточки, шаткуємо скибочками і злегка обсмажуємо на сковороді. Рукколу викладаємо в тарілку. Моцарелу подрібнюємо кубиками і змішуємо всі інгредієнти між собою. Для заправки з'єднуємо лимонний сік, оливкова масло і спеції. Отриманим соусом заливаємо салатик і подаємо до столу.
Салат з консервованими персиками
Інгредієнти: консервовані персики - 80 г; куряче філе - 120 г; кедрові горіхи - 10 г; помідори черрі - 8 шт.; базилік - 20 г; мед - 10 мл; соєвий соус - 10 мл; діжонська гірчиця - 10 мл; олія оливкова - 10 мл; устричний соус - 10 мл Приготування Для приготування салату з персиками і помідорами в миску насипаємо апельсиновий перець, виливаємо соєвий і устричний соуси, кладемо гірчицю, мед і перемішуємо. Філе курки нарізаємо невеликими скибочками, викладаємо в маринад і залишаємо на 7 хвилин. Цим часом промиваємо і просушуємо базилік, листя салату і нарываем зелень руками на маленькі шматочки. Персики нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо їх у миску з зеленню і поливаємо оливковою маслом. Помідори черрі розрізаємо на 2 частини. Мариноване філе куряче обсмажуємо до готовності на сковороді, перекладаємо м'ясо на паперовий рушник, а потім додаємо в салат разом з персиками і помідорками. Перед подачею прикрашаємо наш салатик кедровими горішками.
Салат з креветками і персиками
Інгредієнти: очищені - 400 г; персики - 2 шт.; салатні листя - 1 пучок; яйце - 2 шт.; олія оливкова - 1 ст. ложки. Для заправки:
лимон - 1 шт.; свіжий базилік - 05 пучка; олія оливкова - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Яйця відварюємо, остуджуємо повністю і очищаємо від шкаралупи. Базилік і салатні листя промиваємо, обсушуємо на
рушник і рубаємо ножем. З лимона акуратно знімаємо цедру і натираємо чайну ложечку на дрібній тертці. З очищеного плода віджимаємо сік, змішуємо його з оливковим маслом, цедрою, подрібненим базиліком і спеціями. Очищені креветки перекладаємо в миску, поливаємо частиною заправки, перемішуємо і відставляємо в сторону на 20 хвилин. Персики промиваємо, обсушуємо, ріжемо на половинки і видаляємо кісточки. Салатні листя викладаємо на велику тарілку, потім розкладаємо зверху персикові шматочки. Замариновані креветки кидаємо на сковороду з розігрітим оливковою маслом і, помішуючи, обсмажуємо до золотистого кольору. Варені яєчка розрізаємо на четвертиночки і разом з морепродуктів викладаємо на блюдо з салатом. Збризкуємо страва залишилася заправкою і подаємо на стіл.