Салати з макаронними виробами виходять дуже ситними і можуть стати не тільки закускою, але і повноцінним основною стравою. Їх можна їсти як в теплом, так і в холодному вигляді. Заправляти такі салатики можна сметанкою, майонезом або рослинним маслом.
Салат з фарфалле, помідорами та базиліком
Інгредієнти: паста фарфалле (метелики) - 3 ст.; бальзамічний оцет - 10 мл; листя базиліка - за смаком; помідори черрі - 20 шт.; сир моцарела - 180 г; олія оливкова - 5 ст. ложок; кедрові горіхи - 6 ст. ложок; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування Пасту відварюємо в підсоленій воді і просушуємо. Базилік, кедрові горішки, часник і оливкове масло розминаємо в ступці до отримання кашкоподібного стану. Додаємо туди бальзамічний оцет, порізані на четвертинки помідори, моцарелу і пасту. Підсолюємо салат з фарфалле і овочами за смаком і добре перемішуємо.
Салат з фарфалле в італійському стилі
Інгредієнти: консервований тунець в олії - 180 г; паста фарфалле - 200 г; червоний болгарський перець - 05 шт.; солодкий жовтий перець болгарський - 05 шт.; маслини - 10 шт.; олія оливкова - 2 ст. ложки; адигейський сир - 100 г; спеції. Приготування Перець промиваємо, обробляємо і шаткуємо соломкою. Маслини нарізаємо тонкими кільцями, а фарфалле відварюємо в підсоленій воді. Потім відкидаємо макарони на друшляк, а потім змішуємо з консервованим тунцем. Додаємо перчик, маслини, сирок, покришений шматочками, заправляємо оливковою маслом і подаємо до столу.
Салат з фарфалле і цвітною капустою
Інгредієнти: цвітна капуста - 200 г; паста фарфалле - 100 г; селера - 100 г; шинка - 200 г; морква - 1 шт.; майонез - 4 ст. ложки; спеції. Приготування Воду кип'ятимо, солимо за смаком, додаємо макарошки і варимо до готовності. Потім відкидаємо на друшляк і окремо відварюємо до готовності цвітну капусту. Селера миємо, чистимо і шаткуємо дрібними кубиками. Морква обробляємо і нарізаємо точно такими ж шматочками, а потім бланшируем з селерою до готовності 10-15 хвилин. Цим часом дрібно ріжемо шинку і починаємо збирати салатик. У салатник викладаємо спочатку відвареної селеру, моркву, додаємо шинку і фарфалле. Цвітну капусту дрібно ріжемо й додаємо в салатник. Заправляємо все майонезом, перемішуємо, прикрашаємо за бажанням зеленню і подаємо на стіл.