Всі салати з беконом готуються досить швидко і просто. Плюс таких страв полягає в те, що копчені продукти дуже поживні, і після такого перекусу ви довго будете ситі. Пропонуємо вам кілька рецептів оригінальних салатів з беконом.
Салат з беконом та помідорами
Інгредієнти: бекон - 100 г; помідори черрі - 6 шт.; листя салату - 4 шт.; білий хліб - 3 скибочки; оливкова олія - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Бекон дрібно шаткуємо й обсмажуємо 5 хвилин на сухій сковорідці до легкого підрум'янення. Білий хлібець нарізаємо кубиками, запікаємо в духовці і викладаємо в миску. Додаємо бекон, листя салату і розрізані навпіл помідори. Лимонний сік з'єднайте з оливковою олією, поливаємо заправкою салат і ретельно перемішуємо.
Салат з беконом і сухариками
Інгредієнти: бекон копчений - 80 г; консервована кукурудза - 4 ст. ложки; сухарі - 1 ст.; часник - 1 зубчик; петрушка - за смаком; квасоля консервована - 1 банка; майонез для заправки. Приготування Для приготування салату з квасолею, бекон нарізаємо смужками, викладаємо на невелику сковорідку і обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи. Потім перекладаємо його на паперову серветку і залишаємо остигати. Петрушку промиваємо, просушуємо і подрібнюємо, залишивши кілька листочків для прикраси. Консервовану квасолю та кукурудзу відкидаємо на друшляк. Якщо у вас немає готових сухариків, то нарізаємо хліб кубиками, обсмажуємо на масло і охолодити. Після цього змішуємо всі інгредієнти в мисці, заправляємо майонезом, видавлюємо зубчик часничку і перемішуємо. Далі прибираємо готовий салат зі смаженим беконом в холодильник на півгодини, накривши миску кришкою.
Салат «Цезар» з беконом
Інгредієнти: грудка куряча - 150 г; бекон - 100 г; помідори черрі - 150 г; сир твердий - 100 г; листя салату; сухарики. Для заправки:
олія оливкова - 3 ст. ложки; гірчиця діжонська - 1 ч. ложка; яйце куряче - 1 шт.; оцет білий винний - 05 ч. ложки; каперси -5 шт.; сік лимона - 1 ч. ложка; анчоус - 5 шт.; часник - 1 зубчик; тертий сир - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Курячу грудку промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю і перчиком, даємо просочитися приблизно півгодини і обсмажуємо в розпеченому рослинному маслечко до готовності. Потім м'ясо остуджуємо і ріжемо невеликими скибочками. Бекон шаткуємо тонкими смужками і підрум'янюємо на сухій сковорідці. Помідори розрізаємо навпіл. Тепер давайте приготуємо заправку для нашого салату: розбиваємо яйце і акуратно вливаємо в мисочку тільки жовточок. Додаємо оливкова масло, кладемо гірчицю, лимонний сік, винний оцет і збиваємо. Потім додаємо подрібнені анчоуси, каперси, видавлюємо часник і додаємо тертий сир. Все ретельно перемішуємо. Салатні листя охолоджуємо, подрібнюємо руками на невеликі шматочки, укладаємо на дно салатниці і рясно поливаємо приготованим соусом. Далі викладаємо всі інгредієнти, прикрашаємо салат з беконом і куркою сирними пластинками і безпосередньо перед подачею додаємо сухарики.
Салат з беконом і сиром
Інгредієнти: сирокопчений бекон - 200 г; сир твердий - 100 г; яйце - 6 шт.; листовий салат - 1 пучок; олія оливкова - для заправки; соус - за смаком. Приготування Листя салату заливаємо хвилин на 30 холодною водою, споліскують і обсушуємо. Варені і очищені яйця розрізаємо на четвертинки, а бекон обсмажуємо до рум'янцю на сухій сковороді і шаткуємо смужками. Подрібнюємо сир на терочке. Потім вистилаємо блюдо листям салату, збризкуємо їх соусом, викладаємо зверху бекон, а навколо розкладаємо яйця, посипаємо все сиром і поливаємо маслом.