Новорічні свята символізуються у нас з шикарно накритим столом, на якому присутні найрізноманітніші страви. Практично в кожній родині є кілька традиційних страв, які завжди прикрашають свято. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати салат «Кучугури» з куркою. Він представляємо собою невелику білу гірку, присипану сиром. Таке блюдо, безсумнівно, стане достойним гостем святкового столу.
Рецепт салату «Кучугури» з куркою
Інгредієнти: свіжі печериці - 200 г; майонез - 250 г; сир - 100 г; яйце - 4 шт.; куряча грудка - 1 шт.; часник - 1 зубчик; зерна граната; зелена цибуля; олія рослинна. Приготування Грудки відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо повністю в бульйоні, обсушуємо рушником і нарізаємо м'ясо кубиками. Точно так само відварюємо свіжі печериці, остуджуємо, шаткуємо пластинками, а потім злегка обсмажуємо на маслечко. Яйця заздалегідь варимо круто, чистимо, розрізаємо навпіл уздовж, дістаємо жовтки, розминаємо їх вилочкою і перемішуємо з видавленим через прес часником і майонезом. Приготовленим соусом змащуємо половинки білків і відкладаємо їх поки в сторону. Зелену цибулю дрібненько рубаємо, а сир натираємо на тертці. Коли всі інгредієнти готові, починаємо викладати салат шарами: спочатку куряче м'ясо, потім шар зеленої цибулі, грибочки і зверху білки так, щоб вийшли «кучугури». Кожен шар промазуємо майонезом, посипаємо салат зверху тертим сиром і перед подачею на стіл салат «Кучугури» з куркою і печерицями, оформляємо свіжою зеленню і гранатовими зернами.
Салат «Снігові кучугури» з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; помідори - 2 шт.; перець болгарський - 2 шт.; сир плавлений - 150 г; сухарі - 50 г; майонез - 50 мл Приготування Першим ділом беремо куряче філе відварюємо її в підсоленій воді до готовності. Далі відварне м'ясо остуджуємо і подрібнюємо на тоненькі волокна. Помідори і болгарський перчик промиваємо, обробляємо і рубаємо кубиками. Твердий сир натирається на терочке. Тепер давайте приготуємо соус: чистимо часник і видавлюємо його в майонез, перемішуючи. Коли всі інгредієнти готові, приступаємо до ліплення нашого «кучугури». Звертаємо вашу увагу, що кожен шар обов'язково просочуємо майонезом. Отже, спочатку кладемо куряче філе, потім помідори, болгарський перчик і сухарі. Готовий салат прикрашаємо щільним повітряним шаром твердого сиру і подаємо страву до столу.