Якщо ви ще не знаєте, що приготувати смачненького з слабосоленої сьомги, але бажаєте, при цьому здивувати гостей і урізноманітнити щоденне меню, то ми пропонуємо вам кілька оригінальних рецептиков салатів зі слабосоленої сьомгою.
«Цезар» зі слабосоленої сьомгою
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 100 г; салат Айсберг - 50 г; помідори черрі - 10 шт.; сухарики - 20 шт.; твердий сир - 50 г; заправка для «Цезаря» - за смаком. Приготування Отже, для початку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти. Слабосолону сьомгу нарізаємо за допомогою гострого ножа на тонкі скибочки. Салат Айсберг промиваємо і крупно рубаємо, а помідорчики черрі подрібнюємо на четвертинки. Далі змішуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо сухарики і заправляємо салат спеціальної заправкою для «Цезаря». Перед подачею на стіл посипаємо блюдо тертим сиром і насолоджуємося приголомшливим смаком.
Смачний салат зі слабосоленої сьомгою
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 150 г; авокадо - 1 шт.; болгарський червоний перець - 1 шт.; помідор - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; листя салату - на смак. Для заправки:
олія оливкова - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ч. ложка; мелений перець - за смаком. Приготування Огірок і помідор промиваємо, витираємо насухо рушником і нарізаємо невеликими кубиками. Болгарський перець обробляємо, виймаємо насіння і шаткуємо квадратиками. Авокадо акуратно розрізаємо навпіл, виймаємо м'якоть ложечкою і теж подрібнюємо її. Слабосолону сьомгу нарізаємо кубиками. Після цього з'єднуємо в глибокій чашці всі підготовлені інгредієнти і перемішуємо. Далі, переходимо до приготування заправки для нашого салату. Для цього оливкове масло змішуємо з лимонним соком, приправляємо спеціями і злегка збиваємо віночків. Поливаємо отриманою сумішшю салат, а при подачі на тарілку викладаємо на блюдо спочатку листовий салат, а потім овочі з сьомгою.
Легкий салат зі слабосоленої сьомгою
Інгредієнти: сьомга слабосолона - 300 г; цибулина червона - 1 шт.; фруктовий оцет; шпинат - 1 пучок; кріп - 05 пучка; мандарин - 2 шт. Для заправки:
лимонний сік - 2 ст. ложки; мелений перець - щіпка; гірчиця - 2 ч. ложки; фенхель - 2 гілочки. Приготування Сьомгу нарізаємо тоненькими скибочками. Червоний цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями. Після цього перекладаємо його в миску, збризкуємо фруктовим оцтом, трохи підсолюємо і залишаємо на 5-10 хвилин маринуватися. Цим часом чистимо мандарини і розбираємо їх на часточки. Фенхель дуже дрібненько нарізаємо. Далі змішуємо в мисці гірчицю з лимонним соком, додаємо дрібку меленого чорного перцю і подрібнений кріп. Підсолюємо все за смаком і відставляємо заправку в бік. Шпинат рвемо руками на великі шматочки і з'єднуємо його з подрібненим кропом і замаринованим цибулею. Після цього викладаємо на тарілку гіркою шпинат, навколо розкладаємо мандаринові часточки, а зверху викладаємо рибні скибочки. Поливаємо салат маринадом і подаємо до столу.
Ситний салат зі слабосоленої сьомгою
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 350 г; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; куряче яйце - 2 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; цибуля зелена - за смаком; майонез для заправки; спеції. Приготування Моркву і картоплю промиваємо і відварюємо разом з яйцями до готовності. Потім охолоджуємо, чистимо й нарізаємо окремо кубиками. Свіжий огірок обполіскуємо, витираємо рушником і шаткуємо квадратиками. Зелений цибулька рубаємо кільцями, а слабосолону сьомгу - смужками. Після цього з'єднуємо всі інгредієнти в мисці, приправляємо спеціями за смаком, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.