Якщо ви хочете гарантувати одному з страв для застілля стовідсотковий успіх, то робіть ставки на салати зі слабосоленої сьомгою. Червона риба не залишить байдужим нікого і невеликий удар по бюджету виллється в купу позитивних емоцій, які безцінні.
Салат «Шуба» зі слабосоленої сьомгою
Рецепт і смак «Шуби» знають всі. Це блюдо з'явилося на світ внаслідок кризи, а тепер, коли філе слабосоленої сьомги можна купити в кожному магазині не вистоюючи чергу в пару кілометрів, варіації кризового салату стали включати в себе досить затратні інгредієнти. Ця шуба з слабосоленої сьомги відрізняється від оригіналу в кращу сторону.
Інгредієнти: філе слабосоленої сьомги - 250 г; картопля - 80 г; зелена цибуля - 3-4 пера; відварений буряк - 90 г; морква - 90 г; яйця курячі - 3 шт.; майонез хорошої якості . Приготування Починаємо з овочів, їх необхідно добре промити і відварити в мундирах, приправивши воду достатньою кількістю солі. Після того, як овочі стануть м'якими, їх слід остудити і очистити, а потім натерти на крупній тертці або подрібнити, нарізує кубиками - як вам зручніше.
За аналогією чинимо і з яйцями, спершу відваривши їх круто, а потім очистити і дрібно нарізавши.
Перед формуванням страви, рибу слід очистити від кісток і також подрібнити кубиками. Ріжемо пір'я зеленої цибулі.
Викладаємо салат шарами, промазуючи кожен шар майонезом. Верхівку страви повинна прикрашати риба.
Смачний салат з сьомгою слабосоленої
Це смачне і дуже ситне блюдо можна приготувати в форматі салату-коктейлю зі слабосоленої сьомгою або виклавши всі інгредієнти шарами, як це вирішили зробити ми. У будь-якому випадку, блискучий результат гарантований.
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 680 г; крем-сир - 260 г; каперси - 7 г; пір'я зеленої цибулі; авокадо - 1 шт.; свіжий огірок - 80 г; червоний солодкий цибуля - 30 р; сік лайма, цедра лимона і соус Табаско - за смаком. Приготування Форму застеляємо 19х9 см харчовою плівкою. У миску кладемо крем-сир, додаємо до нього цедру і сік, дрібно нарізані каперси і зелений лук. Приправляємо суміш за смаком і збиваємо за допомогою віночка або міксера. Розтираємо авокадо в пюре за допомогою блендра, або пропустивши плоди через м'ясорубку. Змішуємо авокадо з Табаско і лайязикам соком.
Частина нарізаною тонкими пластами сьомги розкладаємо по дну форми. Зверху розподіляємо половину крем-сиру і покриваємо його тонкими кільцями солодкого лука. Кладемо ще один шар сьомги, кружечки свіжого огірка і половину крему з авокадо. Повторюємо шари, поки всі інгредієнти не підійдуть до кінця. Накриваємо салат харчовою плівкою зверху, кладемо під прес і залишаємо в холодильнику на кілька годин перед подачею.
Простий салат з сьомгою слабосоленої
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 250 г; кабачок - 80 г; свіжа м'ята; солодкий червоний перець - 90 г; авокадо - 100 г; фарро - 200 г; соєвий соус - 30 мл; сік лимона - 40 мл; масло оливи - 60 мл Приготування Філе слабосоленої сьомги ріжемо кубиками. Також ріжемо кабачок, бланшируем його в підсоленому окропі пару хвилин, обсушуємо і
змішуємо з рибою. Заливаємо суміш соєвим соусом, доповнюємо подрібненої м'ятою і столовою ложкою олії, перемішуємо.
Ріжемо стиглий авокадо скибочками будь-якої форми і розміру. Очищений від стебла солодкий перець нарізаємо кубиками. Поливаємо овочі половиною заправки з масла і лимона. Відварюємо фарро і остуджуємо, заправляємо сумішшю залишився лимонного соку і масла.
Беремо кулінарної кільце і ставимо його в центр блюда. Шарами викладаємо всі підготовлені інгредієнти, обережно знімаємо кільце і милуємося живописними шарами салату з слабосоленої сьомги.