А чи знаєте ви, що макарони можна подавати не тільки як гарнір? З них можна приготувати смачний салат. Рецепти приготування салату з тунцем і макаронами чекають вас нижче.
Салат з макаронами, тунцем і помідорами
Інгредієнти: фігурні макарони - 150 г; тунець у власному соку - 1 банка; помідори черрі - 200 г; оливки - 100 г; червоний цибуля - половинка; базилік - 1 пучок; олія оливкова - 60 мл; винний оцет - 30 мл; сіль, перець. Приготування Варимо макарони до готовності, потім проціджуємо і остуджуємо. У глибоку миску для салату викладаємо розрізані навпіл помідори, листочки базиліку, нарізану півкільцями цибулю. З тунця зливаємо масло і також викладаємо його в салатник. В оливках видаляємо кісточки і потім викладаємо їх до решти інгредієнтів. Додаємо в салат оцет, олія оливкова, перець і сіль. Добре все це перемішуємо і додаємо макарони. Акуратно перемішуємо і відразу ставимо на стіл.
Салат з макаронами і тунцем - рецепт
Інгредієнти: тунець у власному соку - 2 банки; макарони - 500 г; маслини - 12 шт.; часник - 1 зубчик; кедрові горішки - 3 ст. ложки; сир фета - 100 г; сік лимона - 1 ст. ложка; оливкова олія - 60 мл; свіжий базилік - 30 г; свіжа петрушка - 20 р. Приготування Варимо макарони до готовності, а потім зливаємо воду. Подрібнюємо часник, базилік, петрушку. Кришимо сир фета. Оливки ріжемо навпіл. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисці і додаємо оливкову олію і лимонний сік. Подавати такий салат можна відразу ж.
Холодний салат з макаронів і тунця
Інгредієнти: макарони - 300 г; варені яйця - 2 шт.; тунець в олії - 1 банка; консервований зелений горошок - 100 г; гірчиця - 1 ч. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки; сік лимона - 1 ч. ложка; зелень; свежемолтый чорний перець. Приготування Відварюємо макарони, потім зливаємо воду і охолодити їх. Яйця варимо круто, заливаємо холодною водою, чистимо і ріжемо на 4 частини. З тунця зливаємо жир і ріжемо рибу невеликими шматочками. Змішуємо макарони, зелений горошок і тунець. Перекладаємо салат в салатник. Готуємо соус: гірчицю розтираємо з оливковою олією, додаємо 1 столову ложку масла, яким був залитий тунець, додаємо лимонний сік і подрібнену зелень, добре перемішуємо. Заливаємо отриманим соусом салат, зверху викладаємо яйця і посипаємо все це свіжомеленим чорним перцем.
Салат з макаронами, тунцем і квасолею
Інгредієнти: фігурні макаронні вироби - 250 г; консервований тунець - 1 банка; консервована квасоля - 1 банка; стручкова квасоля - 170 г; цибуля - 1 шт.; оливкова олія - 60 мл; гірчиця - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Приготування Макаронні вироби відварюємо, а потім зливаємо з них воду. Стручкову квасолю також варимо до готовності, а потім промиваємо холодно водою, щоб вона не втратила колір. Цибулю шаткуємо півкільцями, з квасолі і тунця зливаємо рідину. В оливкову олію додаємо гірчицю і перемішуємо. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо салат соусом.