Вернуться назад Распечатать

Салат з макаронами і тунцем

Салат з макаронами і тунцем
А чи знаєте ви, що макарони можна подавати не тільки як гарнір? З них можна приготувати смачний салат. Рецепти приготування салату з тунцем і макаронами чекають вас нижче.

Салат з макаронами, тунцем і помідорами


Інгредієнти:

  • фігурні макарони - 150 г;

  • тунець у власному соку - 1 банка;

  • помідори черрі - 200 г;

  • оливки - 100 г;

  • червоний цибуля - половинка;

  • базилік - 1 пучок;

  • олія оливкова - 60 мл;

  • винний оцет - 30 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Варимо макарони до готовності, потім проціджуємо і остуджуємо. У глибоку миску для салату викладаємо розрізані навпіл помідори, листочки базиліку, нарізану півкільцями цибулю. З тунця зливаємо масло і також викладаємо його в салатник. В оливках видаляємо кісточки і потім викладаємо їх до решти інгредієнтів. Додаємо в салат оцет, олія оливкова, перець і сіль. Добре все це перемішуємо і додаємо макарони. Акуратно перемішуємо і відразу ставимо на стіл.

    Салат з макаронами і тунцем - рецепт


    Інгредієнти:

  • тунець у власному соку - 2 банки;

  • макарони - 500 г;

  • маслини - 12 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • кедрові горішки - 3 ст. ложки;

  • сир фета - 100 г;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • свіжий базилік - 30 г;

  • свіжа петрушка - 20 р.


  • Приготування
    Варимо макарони до готовності, а потім зливаємо воду. Подрібнюємо часник, базилік, петрушку. Кришимо сир фета. Оливки ріжемо навпіл. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисці і додаємо оливкову олію і лимонний сік. Подавати такий салат можна відразу ж.

    Холодний салат з макаронів і тунця


    Інгредієнти:

  • макарони - 300 г;

  • варені яйця - 2 шт.;

  • тунець в олії - 1 банка;

  • консервований зелений горошок - 100 г;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сік лимона - 1 ч. ложка;

  • зелень;

  • свежемолтый чорний перець.


  • Приготування
    Відварюємо макарони, потім зливаємо воду і охолодити їх. Яйця варимо круто, заливаємо холодною водою, чистимо і ріжемо на 4 частини. З тунця зливаємо жир і ріжемо рибу невеликими шматочками. Змішуємо макарони, зелений горошок і тунець. Перекладаємо салат в салатник. Готуємо соус: гірчицю розтираємо з оливковою олією, додаємо 1 столову ложку масла, яким був залитий тунець, додаємо лимонний сік і подрібнену зелень, добре перемішуємо. Заливаємо отриманим соусом салат, зверху викладаємо яйця і посипаємо все це свіжомеленим чорним перцем.

    Салат з макаронами, тунцем і квасолею


    Інгредієнти:

  • фігурні макаронні вироби - 250 г;

  • консервований тунець - 1 банка;

  • консервована квасоля - 1 банка;
  • Салат з макаронами і тунцем

  • стручкова квасоля - 170 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Макаронні вироби відварюємо, а потім зливаємо з них воду. Стручкову квасолю також варимо до готовності, а потім промиваємо холодно водою, щоб вона не втратила колір. Цибулю шаткуємо півкільцями, з квасолі і тунця зливаємо рідину. В оливкову олію додаємо гірчицю і перемішуємо. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо салат соусом.