Оселедець під шубою - відомий і улюблений багатьма салат. Традиційно його готують, викладаючи шарами інгредієнти на плоске блюдо. Зараз ми вам розповімо, як приготувати оселедець під шубою рулетом на святковий стіл. Виходить смачно і незвичайно красиво. Гості будуть приємно здивовані, а вас чекають компліменти і похвали.
Рецепт оселедця в шубі рулетом
Інгредієнти: буряк - 400 г; картопля - 300 г; морква - 300 г; яйця - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 100 г; оселедець слабосолона - 1 шт.; майонез - 100 р. Приготування Овочі окремо відварюємо до готовності, після чого охолодити. Щодо буряків - її можна також запекти в духовці, тоді вона вийде більш солодкою і смачною. Оселедець чистимо, видаляємо кісточки і ріжемо філе кубиками. Подрібнюємо цибулю і з'єднуємо його з оселедцем. За бажанням цибулю можна замаринувати в суміші оцті водою в пропорції 1:1. Готові овочі натираємо на середній тертці. Яйця, зварені круто, також трьом на тертці. На столі розстилаємо харчову плівку викладаємо рівним шаром буряк, злегка додаємо сіль її і трохи придавлюємо. Далі розкладаємо шар моркви, також солимо, притискаємо і промазуємо майонезом. Зверху викладаємо картопляний шар, злегка ущільнюємо його і змащуємо майонезом. Потім йде яєчний шар, промазанный майонезом. На нього викладаємо смугою оселедець з цибулею і загортаємо все це в акуратний рулет оселедець під шубою. Прибираємо його в холодильник мінімум на 3 години, щоб він настоявся.
Салат-рулет оселедець під шубою
Інгредієнти: буряк - 2 шт.; картопля - 2 шт.; морква - 2 шт.; філе слабосоленої оселедця - 200 г; м'який сир типу філадельфія - 120 г; майонез - 150 г; харчовий желатин - 10 г; вода - 50 мл Приготування Желатин заливаємо теплою водою і даємо йому добре набрякнути. Після чого змішуємо масу з майонезом. Буряк, моркву і картоплю окремо відварюємо до готовності. Потім овочі остуджуємо, чистимо і тремо на тертці. Філе оселедця нарізаємо шматочками середньої величини. Овочі окремо розкладаємо по тарілках і в кожну з них додаємо 3 столові ложки майонезу, змішаного з желатином. На робочій поверхні розстилаємо харчову плівку і розкладаємо інгредієнти шарами, кожен наступний роблячи трохи менше попереднього: буряк, сир філадельфія, картоплю і моркву. По центру викладаємо шматочки оселедця. Згортаємо рулет і прибираємо його в холодильник на ніч, потім дістаємо і нарізаємо невеликими шматочками.